Een workation is echt een aanrader! Je komt toe aan het uitwerken ideëen waar je normaal gesproken niet aan toe komt. Maar hoe plan je je workation nou zo dat je ook echt iets van de grond krijgt? De beste tips en tricks voor een workation zet ik hier even voor je op een rij.

workation plannen tips

Workation location tips

Uiteindelijk maakt het niet veel uit in welk land of waar je je workation wilt vieren. Als het maar zo ver weg is, dat je even helemaal uit je eigen normale day-to-day business wordt gehaald. Wat wel belangrijk is voor de locatie, is dat er Wifi is. Tijdens mijn workation in Portugal kwam ik er pas op de plek van bestemming achter, dat er geen wifi in de kamers was. Zo kocht ik gewoon wat extra MB’s via mijn telefoon en gebruikte ik die als ‘personal hotspot’. Toch is het wel handig als je bijvoorbeeld in je planning hebt staan dat je overdag wat meer van de zon geniet en dan na het eten nog even wilt werken in je kamer. Dan is het fijn als je wifi hebt. Even samenvattend:

  • locatie maakt op zich niet uit, alleen dat je er wel met je laptop mag zitten bijv in de ontbijtruimte. Als het echt een retreat is en iedereen komt er voor zijn relaxtheid, kan het soms storend zijn dat iemand anders er aan het werk is met de laptop.
  • workation location tip: Zorg voor WIFI OP JE KAMER!

 

Workation planning tip

Plan van tevoren wat je wilt gaan doen. Wat is het doel van je workation? Ik heb een SEO Incompany training opgezet. Een workation is een goed moment om je te focussen op ideëen die je altijd nog wilt uitwerken maar waar je tijdens je day-to-day worklife geen tijd voor vindt. Ik plande mijn dagen zo in dat ik, wanneer ik mijn laptop opende ook direct wist wat ik moest doen. Zo raak je niet verstrikt in je emails of social media. Deel dus vantevoren het project waar je aan wilt werken op in kleinere taken. Zo kun je sneller aan de slag gaan met wat je wilt doen. Hieronder nog even de workation tips op een rij voor de planning.

  • SET GOALS! Bedenk vantevoren het doel van je workation.
    welk project ga je aan werken?
  • Voorbereidende workation tip: ZET JE OUT OF OFFICE AAN!
    Zorg ervoor dat je klanten weten dat je er even niet voor ze bent. Anders blijf je emails beantwoorden. En juist het beantwoorden van emails is iets wat je gaat afhouden van het project waar je normaal gesproken niet aan toe komt.
  • Verdeel het project waar je aan wilt werken in BITESIZED PORTIONS en plan het in, in je agenda.
  • Plan ook je relax- / beach- / yogatijd in in je agenda

 

En bovenal, GENIET VAN JE WORKATION!

 

 

 

 

 

Wil je SEO zelf doen maar geen idee waar je moet beginnen?

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

workation tips plannen