Divi is een van de meest gebruikte betaalde WordPress themes van dit moment. Met het thema kun je alle kanten op dankzij de ontelbare functies en dit maakt elke website uniek. Wanneer je je website met Divi hebt gemaakt kun je ook blogs met de Divi opbouwfunctie in elkaar zetten. Hoe dit werkt en hoe je een bericht maakt met de opbouwfunctie zonder sidebar gaan wij uitleggen.

Divi opbouwfunctie gebruiken voor berichten zonder sidebar

Met de opbouwfunctie van Divi kun je ontzettend veel extra’s aan je blogs toevoegen, bijvoorbeeld het maken van mooie kolommen en een blog bericht plaatsen zonder sidebar. Een blog bericht zonder sidebar plaatsen is simpel te realiseren. Als je een blog hebt geschreven zie je rechts naast de tekst een menu met instellingen. Bij ‘Pagina Layout’ klik je op ‘No Sidebar’. In het voorbeeld hieronder zie je hoe dit werkt.

Divi opbouwfunctie

Divi opbouwfunctie gebruiken voor berichten

Wanneer je geen sidebar meer hebt kunnen we verder met de volgende stap: het gebruiken van de Divi builder. Wanneer je klaar bent met de tekst van je blog klik je op de paarse button boven de tekst ‘De Divi opbouwfunctie gebruiken’. Je komt dan op het volgende scherm terecht.

Divi opbouwfunctie

Je kunt nu je blog gaan opbouwen. Dit kun je doen door in de groene kolom aan de linkerkant op het derde icoontje te klikken. Je kunt dan kolommen gaan maken om de blog in te delen. Wanneer je op 2/3 1/3 klikt komt je tekst op 2/3 van het scherm te staan en kun je aan de linkerkant een kolom naar keuze invullen. Bijvoorbeeld met reclame voor een van je eigen diensten of producten. Hieronder zie je het scherm waarbij je de kolommen kunt kiezen.

Divi opbouwfunctie

Nadat je de kolom hebt gekozen komt je scherm er als volgt uit te zien. Wij hebben gekozen voor 2/3 1/3. Nu kunnen we in de rechter kolom een of meerdere modules invoegen. Je klikt op de button ‘Voeg module(s) in’.

Divi opbouwfunctie

Wanneer je de module gaat kiezen krijg je het scherm hieronder te zien. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe module toe te voegen, of om een module uit je bibliotheek te kiezen. Je kunt bij deze optie dus reclame voor je eigen dienst of product invoegen. Om vervolgens je eindresultaat te bekijken klik je op ‘bericht bekijken’. Deze button is te vinden in de zwarte WordPress balk bovenin je scherm.

Dit is één van de vele manieren waarop je de Divi builder kunt gebruiken om je blogberichten in te delen in kolommen. En je hebt geleerd hoe je een WordPress bericht zonder sidebar kunt uploaden.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme