Je hoort het misschien wel rondzoomen “Je moet een niche vinden om succesvol te zijn..” Maar hoe doe je dat, een niche vinden? En wat is het eigenlijk, een niche? Dat leg ik hieronder uit met voorbeelden en hoe je jezelf de beste vragen kunt stellen.

Wat is een (goede) niche?

Ik hoef je waarschijnlijk niet meer uit te leggen wat een niche is. Maar ik zal wel even wat voorbeelden geven. Bijvoorbeeld hebben ik samen met Mariella haar niche voor haar coaching gevonden in mensen die klaar zijn om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Op die manier krijgt ze niet mensen die ze nog helemaal van de bank moet trekken. Maar de mensen die ‘ready to go’ zijn. Dat is wat ze wil. Daar krijgt ze energie van.

En dat is zo belangrijk bij een niche vinden of een niche kiezen. Dat je er energie van krijgt.

Hoe ik die niche voor haar vond?

Ik vind een niche voor iemand in verschillende stappen:

  • Stap 1: Heel goed kijken waar iemand over schrijft op zijn of haar website. Echt tot in de details. Ik moet zeggen dat juist een niche voor iemand anders vinden, makkelijker is, dan voor jezelf. Je kunt objectiever kijken.
  • Stap 2: Wat zijn de kernwaarden van die persoon? Klopt het met die kernwaarden? Doe de kernwaarden test.
  • Stap 3: Wanneer ik hierin een match vind, is het ook belangrijk dat er behoefte aan is. Dat check ik met de Zoekwoorden tools: de KWfinder en de Google Keyword planner.
  • Stap 4: Maak een keuze voor een keyword set of een service die matcht. Niet alleen bij kernwaarden, persoon, business maar ook dat ze de concurrentie gaan verslaan in Google.

Wil je meer weten over hoe je je niche vindt? Doe dan mee met de Lazy Lead Machine Masterclass.

Waarom is het belangrijk dat je een niche kiest?

Heeft iemand je al wel eens doorgestuurd naar iemand omdat diegene zo lekker algemeen is? Lekker overal iets vanaf weet maar net nergens deskundig in is? Ha ha, ik niet in elk geval.

Meestal krijg ik de mensen die meer willen weten over hoe ze een niche kunnen vinden waar ook behoefte aan is. Of hoe ze beter vindbaar in Google kunnen worden. Dat zijn thema’s waarbij je bij mij kunt aankomen.

Weet jij al wat voor jou een thema oftewel jouw niche is? Wellicht kom je met onderstaande voorbeelden en mijn stappenplan op ideeen om een niche te vinden.

 

Voorbeelden van goede niches?

 En binnen de website van jouw niche thema, kun je dan weer subniches nemen. En daar ben ik dan juist weer zo mega fan van. Hoe minimalistischer, dieper de niche in, hoe beter.

Bij de codependentie niche kun je dan denken aan een subniche als bijvoorbeeld ouders met een verslaving.

Brengt dit je al op ideeën om je eigen niche te vinden?

niche vinden

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.