Heb je een blog of wil je een blog beginnen? Dan is het handig om een niche te kiezen. Hoe je dat kunt doen leg ik uit in een ander artikel op deze website. Jouw niche blog heeft dan misschien ook wel een ‘About’-page waar je iets verteld over jou en de blog. Deze pagina kun je dan gebruiken om jouw blog vindbaar in Google te maken.

Voorbeeld van blog vindbaar in Google

Enkele jaren geleden hielp ik Elisah met haar interieurblog ‘Interiorjunkie’ om beter vindbaar in Google te worden. Zij heeft een geweldig leuke blog waar de nieuwste trends op het gebied van je interieur te vinden zijn. Bovendien is de blog heel authentiek. Er worden veel voorbeelden gegeven van mensen die wel een hip interieur hebben, maar ook persoonlijke elementen aan hun kamers toevoegen zodat het echt eigen wordt.

Voor Interiorjunkie hebben we de ‘About’-page verbetert voor de keywordset ‘Interieur blog’. Gemiddeld staat zij nu #1 op de keywordset ‘interieur blog’. Zie hieronder de statistieken van de afgelopen 3 maanden voor alleen deze keywordset en haar ‘About’-page.

vindbaar in google blog

Waar zijn deze Google zoekers naar op zoek?

Bedenk eens even dat als je zou zoeken op ‘interieur blog’ wat voor potentiële zoeker je bent. Je bent vooral op zoek naar inspiratie. Een blog die bij jou past. Een blog die je wilt gaan volgen. Deze ‘about’-page van je blog vindbaar in Google maken, kan je dus veel trouwe volgers opleveren.

Waar begin ik met het veranderen van de about-page van mijn blog om vindbaar in Google te worden?

Om te beginnen kun je het beste starten met de URL, de link, van je About-page. En het gaat dan om het achterste gedeelte van de URL, dit heet de permalink of de slug.

blog vindbaar in google interieur

Maar pas op! Dit zomaar veranderen kan er juist voor zorgen dat je blog minder vindbaar in Google wordt. Het is namelijk belangrijk dat je dan een 301-redirect aanmaakt van het oude link-adres naar de nieuwe.

Deze eerste stap en de vervolgstappen van het verbeteren van je pagina in Google zal ik ook bespreken in mijn gratis online cursus of in deze SEO checklist.

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.