Jaren geleden heb je iemand geinterviewd voor je blog en deze persoon is opeens een bekende Nederlander geworden. Leuk voor jou maar diegene wilt dit interview met de foto’s van zijn/haar interieur niet meer in Google vindbaar hebben. En ook al verwijder je de pagina, de zoekresultaten blijven verschijnen. In dit blogje kan je met 4 hele simpele stappen verouderde content via de Google Search Console verwijderen.

Waarom zou je verouderde content verwijderen uit Google?

Welke andere reden dan iemand zoals hierboven zou je kunnen hebben voor het verwijderen van verouderde content uit Google? Dat kan dat je bijvoorbeeld veel blogjes schrijft over bijna dezelfde onderwerpen en kan het zo zijn dat je met jezelf gaat concurreren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling dus is het fijn om de overweging te maken wat je met deze content gaat doen. Je kan dingen samenvoegen en uiteindelijk verouderde content het beste verwijderen.

En eigenlijk zijn er nog 2 stappen die aan onderstaande stappen in de Google Search Console vooraf gaan namelijk:

  1. Verwijder de pagina of post
  2. Maak een 301-redirect aan

Dan kun je de volgende stappen volgen als je de Google Search Console hebt geverifieerd.

Stap 1

Ga naar jouw Google Search Console. Je kan hier in de linkerbalk op verwijderingen klikken.

verwijderen-verouderde-content-stap1

Stap 2

Zodra er op verwijderde content is geklikt kan er tussen verschillende opties gekozen worden. Je kiest hier voor de middelste optie; verouderde content verwijderen.

verouderde-content-verwijderen-stap2

Stap 3

Hier zijn nu de ingediende verzoeken te zien. Als je hier op het vraagtekentje klikt kan je vervolgens op de blauwe tekst klikken die je meeneemt naar het volgende scherm waar je de link naar de content in kan voeren.

veroudere-verwijderen-stap3

Stap 4

Als laatste stap kan je de desbetreffende link in voeren. Hierbij moet je wel rekening houden met dat dit een verzoek is. Niet alle verzoeken worden goedgekeurd. Zo kan je bijvoorbeeld geen content over jou of je bedrijf van iemand anders zijn site laten verwijderen. Dan moet je dus aan hen vragen of ze dit willen doen. Dan kan je natuurlijk gewoon deze link doorsturen. Als je op de blauwe tekst klikt die boven het veld voor de link naar de content staat klikt, kom je op de site waar hier verder op in wordt gegaan. Hier leggen ze uit welke dingen sowieso niet goedgekeurd worden.

verouderde-content-verwijderen-stap4

Dit waren 4 simpele stappen over hoe je verouderde content via de Google SearchConslole kan verwijderen. Ben je nou benieuwd wat je nog meer kan verbeteren? Neem een kijkje bij mijn SEO cursus of vraag om SEO advies!

 

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.