Tegenwoordig gaat niet alles meer over het aantal volgers die je hebt op Instagram. Engagement is veel belangrijker voor adverteerders. Want je kan nog zoveel volgers hebben, maar hoe betrokken voelen zij zich bij jou?

 

Tekst om jouw engament te verhogen

Je kunt captions inzetten om je engagement te verhogen. Het blijkt dat hoe langer de caption is, hoe meer engagement. Dit hoeft natuurlijk niet bij elke post, maar heb jij nou een verhaal die echt perfect bij de foto past, deel deze dan vooral!

Een tweede manier om je engagement te verhogen door captions te gebruiken is eigenlijk heel simpel: stel een vraag in je caption. Grote kans dat een aantal mensen antwoord geven op je vraag. Goed voor jouw engagement.

 

 

 

Volgers verwijderen

Wat?! Mijn volgers verwijderen. Nee niet iedereen natuurlijk, maar wanneer jij al een aantal jaar een openbaar Instagram account hebt, is de kans groot dat door de jaren heen bots en spookvolgers jouw Instagramaccount hebben gevonden. Je aantal volgers is dan wel hoog, maar je engagement zakt hierdoor naar beneden. Het is goed om dus schoon schip te maken. Lees hier hoe je dat doet.

EngaGement verhogen: post consistent

Het lijkt niet zo, maar consistent posten is een hele belangrijke, niet alleen voor jouw engagement maar in überhaupt om getoond te worden in het algoritme van Instagram. Wanneer jij consistent post toont Instagram jouw foto’s eerder aan jouw volgers. Zo kan er dus meer engagement op jouw post komen. Plan je content dus van tevoren uit, in plaats van alles in een keer online te gooien en daarna een maand niets meer.

Story tip – gebruik de polls en de vragen

Een manier om engagement via je stories te vergroten is door gebruik te maken van de stickers die Instagram biedt. Zo heb je bijvoorbeeld een poll waar mensen op kunnen stemmen, een quizz en kunnen mensen vragen aan je stellen.

Analyseer je content

En als laatste tip: analyseer je content. Wanneer je jouw content gaat analyseren zie je wat wel en wat niet werkt. Zo kom je er achter wat jouw volgers aanspreekt en waarmee je het meeste engagement creëert. Dit kun je dan in je achterhoofd houden als je nieuwe content voor je Instagram gaat creëren.

 

Gebruik hashtags

Hashtags zijn er al zolang Instagram bestaat. Gebruik onder je content relevante hashtags. Zo kunnen mensen geïnteresseerd in dit onderwerp jouw afbeelding vinden, liken en reageren en misschien zelfs wel volgen. Door het gebruik van goede hashtags gaat de engagement op jouw Instagram post omhoog.

 

Dit zijn een aantal manieren om je engagement te verhogen op jouw Instagram account.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.