Vind jouw branche

Wanneer je de beste hashtags op Instagram wil vinden voor jouw branche, kan dat nog best lastig zijn. Hoe weet je welke populaire hashtags op Instagram voor jou de beste zijn? En waar vind je deze? In deze blog wordt een voorbeeld gegeven en wordt verteld hoe jij dit kunt gebruiken voor jouw eigen onderwerp. Geïnteresseerd? Lees dan verder!

Dit is een voorbeeld van de voedingsmiddelenindustrie. Probeer binnen jouw branche je zo veel mogelijk te specificeren. Zo is het makkelijker voor andere mensen om jou te vinden!

 

Vegan food

Binnen de branche voedingsmiddelen is er een steeds grotere opkomst van veganistisch eten, oftewel vegan food. Men wil er steeds meer over te weten komen en zelfs uitproberen. Het is daarom belangrijk dat deze nieuwe hype vindbaar wordt op zowel internet als social media. Steeds meer mensen worden veganist, waaronder celebrities! Denk daarbij aan:

 • Brad Pitt
 • Ariane Grande
 • Miley Cyrus
 • Liam Hemsworth

 

Maar ook:

 • Alicia Silverstone (bekend van Clueless!)
 • Prince (had je niet verwacht hè..)

 

Instagram posts

Ondanks dat bovenstaande celebrities een eigen Instagram pagina hebben, gebruiken ze die niet voor het posten van veganistisch eten. Zij zijn dus ook geen inspiratie voor onze populaire hashtags Instagram onderzoek. Daarom zijn we op zoek naar accounts die dat wel zijn! Voorbeelden die ik vond op Instagram zijn @geenblaadjesla en @veganandveggies.nl. Zij hebben hun feed vol staan met lekkere veganistische recepten. En om voor iedereen goed vindbaar te zijn, gebruiken zij meerdere apopulaire hashtags. Voor een goed onderzoek is het belangrijk om informatie uit meerdere accounts te halen, maar voor nu kijken we eerst naar welke relevante hashtags zij gebruiken.

 

Hashtags

 

Populaire hashtags Instagram @geenblaadjesla

 
 
 

 

Populaire hashtags Instagram @veganandveggies.nl

 

Wat al vrij snel opvalt is dat zij gebruik maken van woordcombinaties waarin “vegan” , “plantaardig” en “plantbased” in zijn verwerkt. Dit is goed en trekt dus meerdere zoektochten aan!

Wanneer ik zelf bij “Tags” zoek op Instagram op vegan, plantaardig en plantbased, komen een paar andere suggesties tevoorschijn:

 • Veganrecipes
 • veganlife
 • veganbreakfast (-lunch, -dinner)
 • veganlifestyle
 • plantaardigerecepten
 • plantbasedmeals
 • plantbasedpower
 • plantbasedfoodie

 

Maar ik zie ook de hashtags die bovenste twee accounts hebben! Zij zijn al dus erg bewust over hun hashtag-keuze.

TIP: Om locale vindbaarheid te wekken, probeer woordcombinaties te maken met de locatie waar jij je bevindt!

 

Jouw hashtags

Dit is hoe ik het aanpak! Een zeer effectieve manier, kortom: specialiseer je binnen de branche, vind inspirerende Instagram accounts, bekijk hun hashtags, vind de basis binnen hun hashtags, zoek bij “Tags” op deze basis en bekijk de hashtags waar mensen op zoeken. Zo vind je de populaire hashtags Instagram voor jouw branche!

Nu jij! Veel succes!

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.

Wil je meer te weten komen over Instagram?

Bekijk dan onze andere blogjes! Bijvoorbeeld over hoe je een locatie moet toevoegen of wanneer je het beste jouw foto kan posten zo leer je nog meer over Instagram hoe werkt het.