Instagram stories zorgt voor een ander gevoel van online zijn. Je laat je volgers weten dat je er bent, je jouw leven met hen deelt en zorgt dat ze op de hoogte blijven. Je feed wordt niet overspoeld met berichten en je houdt overzicht tussen belangrijke en minder belangrijke zaken. Het is dus erg handig om bezig te blijven met je IG stories. Dan onderhoud je niet alleen je volgers, je kan er ook volgers bij krijgen. Daar zijn natuurlijk allemaal manieren voor. Dus, hoe krijg je er meer volgers mee?

Hieronder zie je een opsomming van de volgende aandachtspunten. Ik neem je mee en geef je tips die je meteen kan toepassen!

  1. Interactie tonen door middel van je Insta stories
  2. Sneller vindbaar op ‘verkennen’
  3. Hashtags
  4. Locatie
  5. Zorgen dat je Instagram verhaal opvalt

Interactie tonen door middel van je Insta stories

Laten zien dat jij bezig bent met jouw volgers, geeft hen het gevoel dat ze meedoen in jouw leven. Ze onthouden je sneller en delen misschien wel jouw verhaal of posts aan vrienden en vriendinnen. Je krijgt er misschien niet veel volgers mee, maar het zorgt er wel voor dat je volgers je blijven volgen! En dat is natuurlijk ook belangrijk..

Sneller vindbaar op ‘verkennen’

Instagram kijkt naar hoe erg actief je bent en hoeveel likes jouw posts krijgen, om je een plaats te geven in verkennen. Wanneer jouw IG story daar terecht komt kunnen nog meer mensen jouw verhaal bekijken en klikken naar jouw account. Dit kan zorgen voor meer volgers. Des te beter het dus is om die Insta stories te delen!

Hashtags

Hashtags zijn erg belangrijk als je gevonden wilt worden op meerdere manieren. Gebruik meerdere hashtags en zet ze niet alleen onder je posts, maar ook in je Instagram verhaal. Wanneer mensen zoeken op die hashtags, komen ze bij jou terecht.

Locatie

Door je locatie toe te voegen aan jouw verhaal, neem je niet alleen je volgers mee, maar trek je ook nieuwe aan. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, een dagje naar het strand bent of gewoon in het dorp of stad waar je woont. Mensen onthouden je zo ook sneller: “Ik zag dat Marjet laatst in Napels is geweest, heb jij dat ook gezien?”. Het geeft je een groter bereik voor je volgers en de likes van je posts.

Zorg dat je Instagram stories opvallen!

Het is belangrijk dat je Instagram stories opvallen, zodat mensen je sneller onthouden en je in een beeld met andere foto’s en video’s ook sneller gekozen wordt. Je kan opvallen door heel veel IG stories te posten, of door jouw Insta stories creatief te maken. Dit kan je doen door hashtags en locatie toe te voegen, maar ook op vele andere manieren. Benieuwd hoe je jouw verhaal kunt pimpen? Lees dan mijn andere blog over je jouw eerste creatieve Instagram verhaal maakt. 

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme