De YOAST SEO plugin analyseert niet alleen je content / inhoud van je bericht of pagina (zoals al beschreven in dit blogbericht), je kunt ook daadwerkelijk inhoud toevoegen aan de plugin zodat je beter vindbaar wordt.

Je voegt namelijk je keywords toe aan de meta-titel en meta-omschrijving in de YOAST SEO plugin.

Wat is een meta-titel?

Een meta titel is een titel die extra wordt meegegeven aan een bericht of een pagina om te laten zien in de Google zoekresultaten.

meta titel omschrijving yoast

Wat is een meta-omschrijving / beschrijving?

Een meta beschrijving is een korte beschrijving van een pagina of bericht die ook extra wordt meegeven aan dit bericht/pagina om te tonen in de Google zoekresultaten.

meta omschrijving yoast

De enige kanttekening bij een metabeschrijving is dat wanneer een Google-zoeker zoekt op een keyword en er komt een pagina naar boven, maar dit zoekwoord staat niet in de meta-omschrijving, dan maakt Google een eigen meta-beschrijving. Dit doet Google meestal door in de content van de pagina op zoek te gaan naar de zoektermen van de Google-zoeker. De zin waarin deze zoekterm voorkomt wordt dan weergegeven in de meta-beschrijving en vaak afgekapt met puntjes en daarna wordt er soms weer een andere zin aan vastgeplakt waar ook de zoekterm in staat.

meta beschrijving yoast

Leer meer over goede metabeschrijvingen tijdens de SEO cursus.

Aanpassen van de meta-title en meta-omschrijving

Je kunt de meta-titel en meta-beschrijving aanpassen door in de YOAST SEO plugin de ‘Snippet editor’ te gebruiken.

Je klikt dan op ‘Snippet bewerken‘.

meta titel meta beschrijving

Vervolgens zie je ‘SEO-titel’, dat is dus de meta-titel.

seo meta titel

Je kunt de %%title%% selecteren en verwijderen en jouw eigen gewenste (SEO)meta-titel invullen.

De velden daaronder zijn de Slug en de metabeschrijving. Slug wordt ook wel ‘permalink’ genoemd, zoals bovenin de WordPress editor onder de titel van je pagina/bericht.

meta omschrijving

De Meta omschrijving is dus hetzelfde als de Meta-beschrijving.

De YOAST tool geeft voor zowel de meta-titel als de meta-beschrijving aan of ze goed zijn van lengte (=groen) of dat ze niet goed zijn (te kort/te lang = oranje).

meta titel yoast beschrijving

Als je klaar bent, en je hebt je keywords in de Meta-titel (SEO titel) en metabeschrijving ingevuld in een mooi zoekresultaat, dan kun je de Snippet-editor sluiten. (zie onderste knop in het plaatjes hierboven).

 

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

Wil je SEO zelf doen maar geen idee waar je moet beginnen?