Yoast is een van de beste SEO tools voor je WordPress website. Als ik een website bouw, dan zet ik deze SEO plugin er altijd in zodat klanten makkelijk hun eigen pagina’s en posts kunnen optimaliseren voor hun zoekwoorden/keywords. Toch heeft deze plugin wel even wat extra uitleg nodig. De layout is ook alweer behoorlijk veranderd sinds een jaar geleden. Soms is het net even, dat ene klikje hier of daar dat je op weg helpt om deze makkelijk Yoast plugin voor SEO te gaan gebruiken.

Je zult er ook zeker een hoop voordeel aan behalen, want deze plugin neemt veel werk uit handen om te analyseren of je op de goede weg bent. Het enige wat wel heel belangrijk is om te beseffen, dat het een plugin is, die alleen een analyse doet. De plugin optimaliseert niet je pagina of post voor het zoekwoord/keyword. Dat moet je helaas zelf nog doen.

Hier een kort stappenplan om de Yoast SEO plugin te gebruiken op de juiste manier:

  1. Installeer de Yoast SEO plugin en zoek deze op op je pagina of post die je wilt optimaliseren (meestal direct onder de content).
  2. Je weet op welk keyword je pagina/post moet worden geoptimaliseerd en deze vul je in het het Focus Keyword bijv. [cursus WordPress] zoals hier. yoast_uitleg_handleiding_plugin_wordpress
  3. De content die je in het content veld boven de Yoast plugin hebt gezet, wordt nu geanalyseerd. Soms moet je even op ‘Bijwerken’ klikken om de veranderingen te zien. Je zult dan rode, oranje en groene (als je geluk hebt) rondjes zien. Groen betekent dat je het goed hebt gedaan. Je kunt dan ook aflezen wat je wel en niet goed hebt gedaan met je keyword. Bijv wat goed is, is dat ik de afbeeldingen op de pagina een alternatieve tekst heb gegeven met daarin het focus zoekwoord.
  4. Volg de adviezen op en zorg dat je zoveel mogelijke groen rondjes krijgt zodat je naast de blauwe knop ‘Bijwerken’, naast je content, groen licht krijgt in je stoplicht-icon.yoast_plugin_groen_licht

 

 

Nog wat extra tips om de Yoast SEO plugin goed te gebruiken:

  • Eigenlijk wil ik graag op [Cursus WordPress Amsterdam] worden gevonden maar deze woordencombinatie gebruik je vaak niet in je tekst. Of je moet hele gekke zinnen gaan maken. Daarom moet je soms bij je focus trefwoord zelf nog een extra woord erbij bedenken die je af en toe gebruikt. Dus dan gebruik [Cursus WordPress Amsterdam] wel in een alternatieve tekst van een plaatje, maar niet in de lopende tekst.
  • Je weet zeker dat je je afbeeldingen een alternatieve tekst met je zoekwoord hebt meegegeven, maar deze worden niet gezien door de Yoast plugin. Dit kan komen door je een ‘pagina bouwer’ gebruikt, waarbij Yoast niet in de module van het plaatje kan ‘kijken’. Zodoende denkt Yoast dat je überhaupt geen plaatjes hebt wellicht. Bedenk dan voor jezelf dat je dit wel hebt en dan mag je dit rondje groen denken. Helaas is dat de enige oplossing en hopen op een verbeterde samenwerking tussen jouw pagina bouwer en de Yoast SEO plugin na updates.
  • Je kunt ook je zoekresultaten aanpassen zodat je beter vindbaar wordt.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme