Het is belangrijk om af en toe de WordPress cache te legen. Heb je een eigen website en begin je je nu af te vragen wat een cache is en hoe je deze moet legen? Wij gaan uitleggen hoe je de WordPress cache kunt legen en waarom het goed is om dit te doen.

Wat is een WordPress cache?

Een cache zorgt ervoor dat de statische versie van je website is opgeslagen. Door de cache wordt je WordPress website snel geladen. Een WordPress-website kent drie cache types. Dit zorgt ervoor dat caching op verschillende niveaus gaat plaatsvinden. De drie WordPress cache types zijn:

  • Browser WordPress cache
  • plugins cache
  • Server cache

Elk type cache heeft een andere functie. De browser WordPress cache zorgt ervoor dat bestanden die niet vaak veranderen opgeslagen blijven. Als je dan een pagina opent die je al ooit hebt bezocht hoeft de server niet alles opnieuw te laden. De bestanden staan dan in de browser cache, het geheugen.

Cache plugins zijn goed om statische HTML-pagina’s van de pagina’s van je website te maken. Door de HTML-pagina’s kunnen bezoekers super snel op je website surfen. De pagina’s worden dan namelijk niet meer uit de database gehaald, ze staan al klaar.

De laatste, server cache, zorgt ervoor dat de pagina’s van je website ook als HTML-pagina’s worden opgeslagen. Ook deze cache zorgt ervoor dat je website super snel is. Dit kon je bij de andere caches ook lezen. Caching is bedoeld om je website snel te maken voor de bezoekers van je website.

Waarom een WordPress cache legen?

Heb je wel eens meegemaakt dat je je website aan het aanpassen bent en hij de updates zijn niet meteen zichtbaar op de website? Of je plaatst een nieuwe blog en het duurt een tijdje voordat deze ook daadwerkelijk online staat. Dit komt omdat je je cache moet legen. Daarmee worden de problemen opgelost. De wijzigingen die je aanbrengt aan je website zijn na het legen van je WordPress cache meteen weer zichtbaar op je website. Wachten hoeft niet meer langer.

Hoe moet je de WordPress cache legen?

Nu je alle informatie over cache hebt gelezen is er waarschijnlijk nog één vraag waarmee je zit. Hoe kun je de WordPress cache legen? Dit verschilt per type cache, dus we gaan het even in stappen uitleggen. Meestal helpt het als je één van deze caches hebt geleegd.

Browser cache legen

  1. Ga naar de instellingen van je browser
  2. Klik op ‘browsegegevens wissen’ of ‘leeg caches’

Cache plugins legen

Bij de plugins cache legen is het vaak wat makkelijker. In de plugin is er een knop te vinden waar staat ‘delete cache’, ’emty all caches’ of ‘cache wissen’. Hier klik je op en dan is het werk al gedaan.

Server cache legen

Als het niet heeft geholpen om je browser cache of je plugins cache te legen kun je altijd nog proberen om je server cache te legen. Het beste is om bij deze optie aan je hostingprovider te vragen wat de opties zijn. Je kunt vragen of je de optie hebt om de server te legen. Het verschilt namelijk per server of je dit wel of niet kunt doen.

Je hebt nu kunnen lezen waarom het zo belangrijk is om je WordPress cache te legen wanneer je een eigen website hebt. Je hebt de drie verschillende opties om dit te doen geleerd. Wanneer je website updates traag laat zien weet je waar het aan kan liggen en hoe je het moet oplossen. Voor meer handige tips kun je hier klikken.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

This will close in 20 seconds