Is het nou het nodig? Je website toevoegen aan Google? Natuurlijk wil je wel graag in de grote index van Google staan met je site, Want, als Google je niet kent, kan je ook niet vindbaar zijn.

Aanmelden bij Google

Op zich is het niet altijd nodig om je aan te melden bij Google (website toevoegen aan Google). Want Google zorgt er zelf voor dat regelmatig nieuwe sites worden toegevoegd en bestaande websites worden geüpdatet. Dat doet Google door zogeheten crawlers. Dit zijn een soort robotjes die sites zoeken, bekijken en in Googles’ index opnemen. Zij zorgen er dus voor dat je site automatisch wordt toegevoegd aan Google. Hoe snel dat gebeurt, dat weet je niet. (Wil je meer weten over je website toevoegen aan Google’s index en hoe hoe Google werkt? Kom naar de SEO cursus!)

website toevoegen aan google

Zelf je website toevoegen aan Google

Als je niet wilt afwachten tot Googles’ robotjes je hebben gevonden. Dan kan je proberen het proces te versnellen door je website toe te voegen aan Google. Dat kan heel simpel door:

De vraag is alleen of het op deze manier veel sneller gaat. Google zegt namelijk zelf al dat ze niet kunnen garanderen dat ze alles toevoegen en op welke termijn.

Je kan er dus best vanuit gaan dat je website automatisch wordt toegevoegd aan Google. Het merendeel van de websites in de index wordt automatisch gevonden en toegevoegd. Maar, als je het proces iets wilt proberen te versnellen dan kan dat ook.

 

Wil je SEO zelf doen maar geen idee waar je moet beginnen?

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

This will close in 20 seconds