Dat ene recept voor die lekker appeltaart. De route naar je oma. Dat leuke nummer wat je op de radio hebt gehoord. Alles, maar dan ook alles is te vinden op Google. En daar maken we dan ook graag gebruik van. Weten we iets niet? Dan Googelen we het toch even! Maar wat betekent Google nou eigenlijk?

De naam Google: wat betekent google

Eigenlijk is het best een vreemd woord: Google. We gebruiken het meerdere keren per dag, maar weet iemand eigenlijk wat het betekend? Nee? Nu wel! Google komt namelijk van de wiskundige term Googol. Dus wat betekent Google: een 1 met 100 nullen of 10 tot de macht 100. Beetje vreemd misschien, maar dat is omdat Google enorm veel zoekresultaten heeft. Ze willen alle informatie toegankelijk maken. Die enorme hoeveelheid zit dus in de naam verwerkt.

Google als zoekmachine

De basis van Google is eigenlijk niks meer dan een site waarop je allerlei informatie kan vinden. Een zoekmachine dus. En daarin is Google niet uniek. Er bestaan namelijk nog genoeg andere zoekmachines zoals Yahoo, Bing en Yandex. Toch is Google in veel landen de meest gebruikte zoekmachine. Google laat resultaten zien door middel van een algoritme dat werkt op pageranking. Hoe Google precies te werkt gaat, dat weten we niet. Maar door middel van SEO hebben we wel een idee wat we kunnen doen om onze pageranking beter te maken en zo hoger in de zoekresultaten te komen.


wat betekent google voor ons
Inmiddels is Google veel meer dan alleen een zoekmachine voor websites. Je kan er mee vertalen, de weg zoeken, je agenda bijhouden, je mails checken en ga zo maar door. De mogelijkheden die je hebt met Google zijn bijna eindeloos. Maar wat op deze site het meest relevant is, blijft de basis van de site: de zoekmachine. 

wat betekent google

Become a Code Goddess

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds