Heb jij een online webshop of bied je producten of diensten aan via het internet? Dan heb je vast al wel eens gehoord van SEO. Maar, is jouw webshop al geoptimaliseerd voor Google?  Tijdens deze corona tijden is dit iets waarmee je kan beginnen. Hier een paar tips om te beginnen met het verbeteren van de SEO van je webshop.

   1. SEO verbeteren? Doe keyword onderzoek

    Voordat je begint aan het verbeteren van de SEO van je webshop moet je weten welke keywords je gaat gebruiken. Hoe kom je hierachter, door keyword onderzoek. Via de Google Keyword planner kan je onderzoek doen naar wat veel gebruikte keywords zijn en welke keywords in jouw branche worden gezocht in Google. Als je dit weet kun je hierop inspelen. Deze keywords kan je toevoegen aan je webshop, zodat deze hoog scoort in Google. Gebruik synoniemen, niet iedereen omschrijft dingen hetzelfde.

   2. Wat bied je aan?

    Wat bied je precies aan? Maak dit duidelijk op de pagina. Zo weten mensen dat ze goed zitten bij jou en kan Google jou ook aanbevelen aan de zoekers. Wees hierbij specifiek over wat je verkoopt of aanbiedt. Denk hierbij ook na over hoe je jezelf wilt neerzetten. Ben je bijvoorbeeld een freelancer of heb je een bepaalde stijl zoals minimalistisch of bohemien, dan kan je dit ook op je pagina gebruiken.

   3. Lokaal

    Voeg je locatie toe op je webshop. Ook al lever je door heel het land of zelfs internationaal, men wil steeds meer lokaal kopen. Voeg dus ook je plaats, provincie of regio toe. Maar het belangrijkste is dat je Google Business gebruikt, dan ben je ook vindbaar in Google Maps. Dan kom je hoger in de zoekresultaten als iemand op een product zoekt die jij aanbiedt.

   4. Gebruik je keywords op de juiste plek

    Laat je keyword op verschillende plek terugkomen. Zet het in de titel en in de eerste paragraaf. Zet ook je keyword achter de afbeeldingen op de pagina. Dit doe je door je keyword in de bestandsnaam te zetten op je computer en in de alt-tekst van de foto’s, dit doe je online. Gebruik minimaal 300 woorden op je pagina, dit is goed voor je SEO. Probeer ook op elke pagina een ander keyword te gebruiken, dan concureer je niet tegen jezelf in de Google ranking.

 

SEO webshop verbeteren checklist

 • Doe keyword onderzoek
 • Wees specifiek over wat je aanbiedt
 • Voeg je locatie toe
 • Zet je keywords op de plekken

Enthousiast over SEO geworden en wil je meer tips en tricks over het onderwerp? Op mijn site staan veel blogjes over SEO. Ook geef ik online SEO cursussen.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.