Hoe kan SEO schrijven nou makkelijk worden? Zo makkelijk dat SEO schrijven je tijd gaat opleveren i.p.v. tijd kosten. Ik zal je vertellen hoe ik het maken van content pas echt leuk ging vinden omdat ik zag wat het me opleverde. Ook al was dit soms jaren later of direct al na 2 maanden. (Nee, helaas sta je niet direct na een dag hoog in Google, het duurt wel even minimaal 2 maanden).

Zo levert SEO schrijven mij tijd op

Hoe SEO schrijven mij tijd heeft bespaard, komt doordat ik het zo ging gebruiken dat het mijn business-processen ging versnellen. Wat namelijk een van mijn grootste tijd-sluppers was, was het antwoorden op vragen van mijn klanten via de e-mail. Vaak kwamen mijn klanten met dezelfde vragen. Tot ik op het idee kwam om deze vragen eens te gaan beantwoorden in blogs. Dan kon ik hen gewoon de link van de blog sturen. Zo had ik een blog geschreven en leverde SEO schrijven mij tijd op. 

Bij elke vraag van mijn klant, ging ik kijken of ik dit een blog kon omschrijven waar meer mensen naar vroegen. Zo schreef ik in april 2014 een blog over hoe je een PDF in WordPress kan plaatsen. En in mei 2018 (een goed maand) haalde ik zo’n 500 bezoekers naar deze blog via Google.

seo schrijven blog

Ja, het duurde zeker 2 jaar voordat deze blog hoog in Google kwam en gemiddeld 300 bezoekers per maand bracht. Dus soms moet je echt geduld hebben. Maar daarna heb je er nog jaren profijt van. 

Ander voorbeeld van SEO schrijven van een recente blog

Begin mei 2019 vroeg ik mijn stagiair om een blog te schrijven over hoe je je Instagram profielfoto kunt bekijken. Want soms wil je een grotere versie van het beeld zien van iemand of je kunt alleen maar doorlinken naar stories als je klikt op het icon. Dus zij ging aan de slag. Vaak heb ik zelf een vraag en ga ik dit uitzoeken en daar maak ik dan direct een blog over.

voorbeeld seo schrijven inspiratie

De blog was nog niet helemaal perfect maar we zetten deze toch online en ik zou nog even de beelden aanpassen. Dit heb ik eigenlijk pas gedaan nu hij echt heel erg goed bezocht wordt. Dat is natuurlijk te laat. Maar zo kun je wel beginnen. Een blog schrijven en kijken hoe deze het gaat doen, en perfectioneren op het moment dat deze veel bezoekers trekt.

blog seo schrijven

Je ziet hierboven dat het me sindsdien rond de 250 bezoekers heeft opgeleverd. En aan de stijgende lijn te zien, gaat dit nog wel veel meer worden. Want ik heb deze blog nog niet eens gepromoot op social media. En ook dat helpt met het vindbaar worden van een blog.

Je ziet ook dat het dus 2 maanden heeft geduurd voor deze blog werd opgepakt door Google en dat het me nu vervolgens ongeveer 40 bezoekers per dag oplevert. Waar ik nu dus nog aan heb gewerkt is, het bouncepercentage (dat men snel weer weg gaat van je pagina) verlagen. Dat betekent dat je de blog aantrekkelijker moet schrijven. Dat heb ik dus net gedaan met iets betere beelden invoegen van het stappenplan. Maar je ziet wel dat de gemiddelde tijd best lang is, dus dat is wel weer positief.

Conclusie: Hoe kan SEO schrijven jou tijd opleveren:

  1. Maak blogposts voor de vragen van je klanten en stuur hen een linkje naar de blog i.p.v steeds weer het antwoord in de mail te moeten schrijven.
  2. Maak blogposts voor jouw vragen en laat deze bijvoorbeeld door je stagiair opzoeken/ beantwoorden in een blog.

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.