SEO PDF’s in WordPress

Hoe maak je een PDF die je in je website wilt plaatsen nou ook nog goed voor je SEO? Een SEO PDF (geoptimaliseerd voor je vindbaarheid) in je WordPress website zetten kun je doen door deze tutorial te volgen. Maar kun je met WordPress er ook voor zorgen dat de PDF ook goed vindbaar wordt?

Je kunt natuurlijk je PDF een goede vindbare (SEO-goede) titel geven en ook een juiste beschrijving.
Dit doe je door naar je mediabibliotheek te gaan en daar je PDF in tussen de WordPress media op te zoeken.

wordpress seo pdf

Enkele dingen die belangrijk zijn aan een PDF zijn onder andere deze punten voor SEO PDF’s:

 1. PDF met teksteditor maken

  Maak een PDF met Word of een andere tekst-editor zodat deze leesbaar is voor zoekmachines. Je moet de tekst in de PDF kunnen selecteren. Dan weet je zeker dat zoekmachines de tekst in de PDF kunnen ‘lezen’.

 2. Keywords in SEO PDF op juiste plekken zoals headings

  Aangezien Google dus in je PDF kan ‘kijken’ en de tekst kan lezen. Zul je deze ook moeten optimaliseren voor SEO. Net zoals een pagina. Lees hier alle dingen die je kunt doen voor pagina’s die ook gelden voor SEO PDF’s.
  Je kunt headings toevoegen aan PDF’s door in je PDF writer programma de ‘toolbar’ of ‘touchup reading order tool’ op te zoeken.

 3. Keywords in titel en URL van PDF

  Zorg dat je je PDF opslaat met de keywords in de titel zo wordt het een SEO PDF. Vooral als je het een WordPress SEO PDF maakt, dus door de PDF up te loaden in WordPress. Dan krijgt de PDF een plek op de server door middel van een URL. In deze URL komen dan ook de keywords te staan als je deze goed in de titel hebt gezet.

 4. Maak de SEO PDF niet te zwaar

  Zorg ervoor dat er niet teveel afbeeldingen in komen te staan. Je kunt de (WordPress SEO) PDF zelfs nog verkleinen door deze te optimaliseren met Adobe PDF en dan opslaan als geoptimaliseerde versie.

Op deze manier kun je een WordPress SEO PDF maken die goed vindbaar is in Google. En wie wil dat nou niet?
Wil je naast deze WordPress SEO PDF info nog meer SEO advies? Leuk om je te helpen met je SEO strategie.

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.

wordpress seo pdf