Iedereen heeft een aantal favoriete Instagrammers waarvan je elke foto en video voorbij wil zien komen. Maar door het algoritme van Instagram mis je soms toch nog een leuke foto van je favoriet. Je kunt dit oplossen door meldingen in te schakelen bij deze personen. Notifications aanzetten voor een Instagram-account is namelijk super handig.

Notifications aanzetten voor een Instagram account

Waarom zijn notifications handig?

We hebben het net al benoemd, door het algoritme van Instagram zie je niet meer altijd alle foto’s van de mensen die je volgt voorbij komen. Ze komen namelijk niet meer in volgorde van oud naar nieuw bijvoorbeeld. Als je toch niks wilt missen van je favoriete Instagram account is het een goede oplossing om de notifications aan te zetten. Je krijgt dan een melding op je telefoon bij de filmpjes, foto’s en stories die diegene post. Op deze manier hoef je geen enkele mooie foto meer te missen. Super fijn!

Hoe kun je de notifications aanzetten op Instagram?

Je hebt besloten dat je een melding wilt krijgen van je favoriete Instagram accounts. Maar hoe moet je dat instellen? Dat gaan wij je leren met het stappenplan hieronder. Met dit stappenplan heb je binnen no-time je notifications aanstaan.

  1. Ga naar het account waarvan je graag meldingen wilt krijgen
  2. Klik als je op het account bent op de 3 puntjes bovenin je scherm

Notifications aanzetten voor een Instagram account

  1. Kies in het menu wat je ziet voor ‘meldingen beheren’

Notifications aanzetten voor een Instagram account

  1. Vink vervolgens de opties aan

Nu heb je de notifications voor dit account aangezet. Bij elke foto krijg je een berichtje van Instagram dat je een nieuwe foto of een nieuw filmpje kunt bekijken. Dit kun je bij meerdere accounts instellen, zonder limiet. En wanneer je de notifications niet meer wilt ontvangen kun je ze ook weer uitzetten.

Notifications aanzetten voor een Instagram account

Hoe zet je notifications uit op Instagram?

Je kunt de notifications uitzetten door naar het accounts te gaan waar je geen meldingen meer van wilt ontvangen. Vervolgens klik je weer op de 3 puntjes bovenin het scherm en kies je voor ‘berichtmeldingen uitschakelen’. Je krijgt dan geen bericht meer als er een nieuwe foto of video is geplaatst door dit accounts.

Nu je weet hoe de meldingen op Instagram aan en uit worden gezet kun je hier zelf mee aan de slag gaan. Je mist niks meer van je favoriete Instagram accounts. Ben je benieuwd naar meer tips zoals deze? Of wil je weten hoe je net zo’n mooie Instagram feed kunt krijgen als je favoriete account?