Als je blogt ben je er vast al wel bekend mee. Keywords. Dit zijn zoekwoorden waarop jij vindbaar wilt worden maar waar ook op wordt gezocht. Je kunt ze toevoegen aan je blog, zodat je met je blog, of pagina hoog scoort in Google. Hoe beter je dit doet hoe hoger je scoort. Nu kun je het beste ‘longtail keywords‘ gebruiken. Maar wat zijn dat voor woorden?

 

Longtail keywords

Longtail keywords is een set aan keywords. Ook wel een keyword reeks of combinatie genoemd. Je wilt dus niet vindbaar worden op slechts 1 keyword, maar een reeks aan woordenJe maakt je keywords dus specifieker. Denk maar aan een keyword alleen is bijvoorbeeld het woord [SEO] maar een ‘longtail keyword’ is [SEO cursus Amsterdam]. Je maakt je blogonderwerp of pagina onderwerp dus specifieker. Maar hoe weet je nou welke longtail keywords goed zijn?

 

SemRush gebruiken voor longtail keywords

Deze keywords hoef je natuurlijk niet zelf uit je mouw te schudden (mag wel). Hiervoor kun je SemRush gebruiken. Dit is een online tool die gratis te gebruiken is en je helpt met het vinden van longtail keywords. Je kan zeven dagen een gratis proefperiode gebruiken. Let op, SemRush gaat je een paar keer vragen om je betalingsgegevens in te vullen. Dit hoeft niet in de proefperiode, als je terug klikt, of weer naar het menu gaat, o.i.d. verdwijnt deze pop up vanzelf. SemRush heeft verschillende tools waarmee jij achter nieuwe longtail keywords kan komen en je site kan optimaliseren.

 

Keyword Magic Tool

Zo heb je de ‘Keyword Magic Tool’ deze is te vinden onder ‘Keyword Analytics’. Met deze tool kan je gemakkelijk diverse keywords vinden die je kan gebruiken zodat je SEO-campagne zo goed mogelijk verloopt. Als we hier het keyword thuiswerken invoeren komt SemRush met suggesties voor goed scorende longtail keywords.

Longtail keywords vinden

 

Topic Research Tool

De site is niet alleen goed om longtail keywords genereren. Met de ‘Topic Research’ tool geeft je ideeën om over te bloggen. Je kiest een onderwerp uit waarover je wilt schrijven en voert deze in. SemRush genereert verschillende resultaten waarop vaak wordt gezocht. Als je weer het voorbeeld thuiswerken neemt krijg je de volgende uitkomsten.

Longtail keywords bedenken

Je kan ook nog kiezen of de deze weergeven wilt in een mindmap (zie foto), kaartjes of een overzicht.

KWFinder voor longtail keywords

KWFinder heb ik laatst ontdekt en is een super goede optie voor als je op Nederlandse long tail keywords wilt zoeken, maar geen Google Keywordplanner hebt. Je ziet het precieze aantal zoekvolume per maand met zoals bij de Google Keywordplanner. Daarnaast kan je ook op taal en land zoeken!

longtail keywords kwfinder

Nu kan jij met de gratis tools van SemRush en KWFinder aan de slag met het verzinnen van nieuwe keywords en onderwerpen. Ben je geïntresseerd in keywords of wil je meer weten over SEO? Kijk rond op mijn site en ontdek meer blogjes over deze onderwerpen.

Volg je me al op Instagram? @Marjetwullink , dan mis je niets!

Longtail keywords

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.