Naast leuke plaatjes posten, heeft Instagram ook iets genaamd Instagram verhaal of ook wel Insta story genaamd. Wil je meedoen met deze trend en meteen goed beginnen? Of wil je jouw eerste creatieve Instagram verhaal maken? Lees hier hoe je je eerste Instagram verhaal kunt maken.

Normaliter blijven posts op jouw account staan, totdat je ze verwijdert of archiveert. Bij een Instagram verhaal werkt dat anders. Het doel van de Insta stories is om een post te delen voor maar 24 uur. De post is een paar seconden zichtbaar en verdwijnt dan weer. De Instagram verhalen van jezelf en van anderen kan je vinden boven aan je tijdlijn. Hier kan je ze ook nog een keer bekijken, mocht je ‘m al hebben gezien.

Je kan van alles in je Instagram stories zetten, met name dingen die je graag wilt delen maar niet in je feed wilt opnemen. Instagram heeft vele tools om jouw foto te pimpen, maar wanneer je echt de foto creatief en aantrekkelijk wilt maken, zal je iets meer hulp moeten inschakelen. No worries! Wij hebben een paar apps opgezocht die jou daarbij kunnen helpen.

Apps voor jouw eerste Insta story

Alle apps zijn verschillend, kies daarom de app die het beste bij jou past. Lees hieronder!

Canva: Bij Canva kan je bijna alles. Een mooie foto oppimpen voor jouw instapost of Instagram verhaal, maar het kan ook gebruikt worden voor youtube filmpjes. Daarnaast kan je ook visitekaartjes maken of bijvoorbeeld jouw CV opmaken. Canva heeft veel mogelijkheden. En als je genoeg hebt van alle gratis opties, schaf je een abonnement aan en profiteer je van nog meer!

Unfold: Unfold heeft zich volledig gericht op het maken van stories. Het biedt templates aan waar jij foto’s en tekst in kan zetten, dit geeft een mooie twist aan jouw foto! Er zijn veel templates die je kan gebruiken, maar je kan ook voor een klein, eenmalig bedrag templates bij kopen.

Storyluxe: Storyluxe werkt hetzelfde als Unfold. Ook hier kan je foto’s en tekst neerzetten en templates gebruiken. Als je hier templates wilt kopen, kost dat niet een eenmalig bedrag, maar een klein vast bedrag per maand. Hiervoor heb je wel toegang tot alle templates die de app aanbiedt.

Tips & trucs

  • Het gebruiken van hashtags kan een positief effect hebben! Niet alleen voor onder een post, maar ook voor in je Insta story. Jouw verhaal is dan makkelijker te vinden en wordt je bereik dus groter. Meer mensen zien zo jouw mooie, geplaatste creatie.
  • Wil je geen zichtbare hashtags op jouw Instagram verhaal, maar wel profiteren van de voordelen? Dan kan je de hashtags verbergen door een mooie sticker erop te zetten.
  • Wat ook nog een optie is, is de hashtags dezelfde kleur geven als de achtergrond. Niemand die de hashtags ziet!
  • Video’s worden vaker bekeken dan foto’s. Dit is een psychologisch iets: men is namelijk benieuwd wat er in de video gaat gebeuren en is dan sneller geneigd het te bekijken. Valt zeker te overwegen..

 

Je kan dus meteen op goede voet beginnen met jouw eerste Insta story! Op welke manier ga jij jouw foto oppimpen?

 

 

Meer willen doen met jouw insta story?

Om jouw geplaatste post te promoten in je Instagram verhaal, kan je het best gebruik maken van ons stappenplan! 

 

 

 

 

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme