Je hebt ze vast al een keer voorbij zien komen, een story op Instagram waarin een Instagram post gelinkt staat. Hoe kun je dit zelf doen en waarom is dit handig? Een Instagram post met link in je story zetten is niet zo moeilijk als het lijkt. Wij gaan het je uitleggen.

Waarom een story met je eigen Insta post?

Een vraag die waarschijnlijk in je hoofd op komt is: waarom zou je een story maken met een Instagram post die je al geplaatst hebt? Hier zit een goede reden achter. Het algoritme van Instagram zorgt ervoor dat je de foto’s op je tijdlijn niet in chronologische volgorde ziet. Het ritme zorgt ervoor dat je dingen die je interesseren als eerst voorbij ziet komen. Hierdoor ziet niet iedereen je Instagram foto voorbij komen op zijn of haar tijdlijn, pas als ze een heel stuk naar beneden scrollen.

Door een Instagram post met link in je story te zetten wijs je mensen de weg naar je nieuwe foto. Als ze je foto niet op hun tijdlijn voorbij zien komen kunnen ze via je story toch nog op je post terecht komen en een like en reactie achterlaten. Super handig dus!

Stappenplan om een Insta post met link in je story zetten

  1. Ga naar de Instagram post die je in je story wilt zetten
  2. Klik op het vliegtuig icoontje naast de like en reageer button

3. Klik vervolgens op ‘bericht toevoegen aan je verhaal’

4. Nu kun je een Insta post met link in je story zetten

Je kunt dit op verschillende manieren doen. Je kunt alleen het bericht toevoegen aan je verhaal. Maar je kunt ook tekst of een leuke sticker toevoegen om je story nog aantrekkelijker te maken om op te klikken. Een voorbeeld daarvan zie je op de afbeelding hieronder. 

Instagram feed

Nu je weet waarom het belangrijk is om een Insta post met link in je story te zetten kun je er zelf mee aan de slag. Gebruik het stappenplan en je hebt zonder problemen je foto op je story geplaatst. Ben je benieuwd naar meer tips? Kijk dan op onze website. Of wil je een mooie Instagram feed voor je bedrijf maken die aanspreekt bij je doelgroep? Hier kunnen wij je bij helpen.