UPDATE: Swipe up is niet meer! Je kunt nu gewoon via een sticker een link invoegen. (Ook als je nog geen 10.000 volgers hebt!)

 

Als je vaak naar Instagram stories kijkt, heb je het waarschijnlijk al wel een keer voorbij zien komen. De swipe up functie. Met de swipe up kan jij een link toevoegen aan je story. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen? Simpel. Dat is omhoog swipen. Op deze manier worden ze meteen naar jouw website doorgestuurd.

Helaas is deze Instagram swipe up functie pas beschikbaar vanaf 10.000 volgers, geen klein aantal nee. Maar mocht jij dit magische nummer hebben bereikt, hier is hoe het werkt. 

1. Maak een Instagram story

Maak een story aan. Dit kan van alles zijn. Een foto of een video, dat maakt niet uit. Iets wat jij wilt delen. Zorg dat de story er leuk en aantrekkelijk uitziet. Het liefst geeft deze al een korte teaser over wat ze in de link kunnen vinden. Zodat men weet waarom ze de swipe up moeten gebruiken.

Instagram swipe up

2. Voeg de swipe up link toe

Wanneer je klaar bent met het opmaken van je story kan je de Instagram swipe up link toevoegen. In hetzelfde scherm als waarin je kan bewerken staat een paperclip, in de rechterbovenhoek. Deze staat naast de andere bewerkinsmogelijkheden. Nu kan je jouw URL toevoegen. Klik op ‘Web link’ toevoegen om je website te linken aan jouw story. Door op ‘See preview’ te klikken kan je controleren of de link werkt.  Als dit is gelukt zal het paperclipje dikgedrukt zijn.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.

Instagram Swipe Up
Swipe Up link toevoegen

3. Post je story

Post de story in je verhaal! Jouw Instagram Swipe up link is nu voor iedereen makkelijk te zien en te bereiken. Het toevoegen van een URL via swipe up is echt niet moeilijk, zo gedaan en voegt veel waarde toe voor jouw bedrijf. Klanten en volgers hoeven niet meer te zoeken naar een link.

Een extra instagram swipe up tip: Instagram legt zelf niet zoveel nadruk op de link in de story. Er verschijnt enkel een klein pijltje onderin het scherm. Het is handig als jij dit zelf nog extra doet, zodat deze extra opvalt. Hoe? Instagram heeft bij de gif’jes leuke swipe up opties die wel opvallen.