Je ziet vaak Instagram story’s voorbij komen waar leuke stickers aan zijn toegevoegd, @hashtagworkmode bijvoorbeeld. Of mensen die een sticker met de locatie of de temperatuur in hun story plakken. Maar hoe kun je deze stickers toevoegen aan Instagram story en hoe vindt je de juiste sticker voor jou Instagram story?

Instagram sticker toevoegen aan story

De grote vraag is hoe je grappige stickers kunt toevoegen aan je Instagram story. Je begint natuurlijk met het maken van een mooie foto die je gaat toevoegen. Vervolgens kun je de foto bewerken met leuke filters en je kunt de stickers toevoegen.

Op de afbeelding hieronder zie je de icoontjes die bovenin je scherm staan als je een story aan het bewerken bent.

Stickers toevoegen aan Instagram-story

Stickers toevoegen aan Instagram story

  1. Als je op het eerste icoontje klikt kun je de story opslaan naar je fotomap op je telefoon.
  2. Het tweede icoontje zijn filters die je kunt gebruiken voor je gezicht op de omgeving die je hebt gefilmd.
  3. En het derde icoon is degene waar we het over gaan hebben. Hiermee kun je namelijk stickers toevoegen aan Instagram story.

instagram sticker toevoegen

Als je op het sticker icoon klikt komen er een paar opties tevoorschijn zoals je in de foto hierboven ziet. Je kunt hier even doorheen scrollen maar het meeste spreekt voor zich. Je kunt bijvoorbeeld je locatie toevoegen, iemand taggen in je verhaal of een leuke hashtag toevoegen. Het is altijd leuk om interactie te hebben met je volgers. Dit kun je doen door de sticker ‘vragen’ toe te voegen. Je kunt dan een vraag stellen in je story, of een poll toevoegen en mensen kunnen direct hierop reageren.

De juiste sticker & GIFJES toevoegen voor je Instagram story

Het is natuurlijk lastig om tussen alle leuke sticker keuzes de beste sticker voor je story te vinden. Daarom zie je bovenaan het sticker menu een zoekfunctie staan. Als je bijvoorbeeld een dag hard aan het werk bent kun je niet alleen de hashtag sticker toevoegen met bijvoorbeeld #workmode, maar je kunt ook even zoeken naar andere leuke opties.

En als je verder naar onder scrollt, dan vind je ook de leuke bewegende beelden, GIPHY genaamd. Die kun je net als de andere Instagram stickers op je story plakken.

Instagram stickers toevoegen

Je typt dan bijvoorbeeld in de zoekbalk ‘work’ en dan komen er leuke giphy stickers die je in je story kunt plakken. Als je op een sticker klikt kun je deze heel gemakkelijk verplaatsen over je foto of filmpje en het formaat veranderen. Stickers toevoegen aan Instagram story is een super leuke upgrade om je foto net iets speelser te maken.