Je hebt ze vast al een keer voorbij zien komen, een story op Instagram waarin een Instagram post gelinkt staat. Hoe kun je dit zelf doen en waarom is dit handig? Een Instagram post met link in je story zetten is niet zo moeilijk als het lijkt. Wij gaan het je uitleggen.

new post instagram story

Waarom een story met je eigen Insta post?

Een vraag die waarschijnlijk in je hoofd op komt is: waarom zou je een story maken met een Instagram post die je al geplaatst hebt? Hier zit een goede reden achter. Het algoritme van Instagram zorgt ervoor dat je de foto’s op je tijdlijn niet in chronologische volgorde ziet. Het ritme zorgt ervoor dat je dingen die je interesseren als eerst voorbij ziet komen. Hierdoor ziet niet iedereen je Instagram foto voorbij komen op zijn of haar tijdlijn, pas als ze een heel stuk naar beneden scrollen.

Door een Instagram post met link in je story te zetten wijs je mensen de weg naar je nieuwe foto. Als ze je foto niet op hun tijdlijn voorbij zien komen kunnen ze via je story toch nog op je post terecht komen en een like en reactie achterlaten. Super handig dus!

Stappenplan om een Insta post met link in je story zetten

  1. Ga naar de Instagram post die je in je story wilt zetten
  2. Klik op het vliegtuig icoontje naast de like en reageer button

new post delen in insta story

3. Klik vervolgens op ‘bericht toevoegen aan je verhaal’

Er komen aardig wat comments binnen dat mensen deze optie niet kunnen vinden. Laatst kregen we van Rey de reactie: ‘de knop ‘bericht toevoegen aan je verhaal’ kan je vinden als je een beetje naar beneden scrollt nadat je op het vliegtuigje heb je geklikt’. Dus wie weet kun je hier de optie vinden om de post aan je verhaal toe te voegen. 

instagram post in je story zetten

4. Nu kun je een (new) Insta post met link in je story zetten

Je kunt dit op verschillende manieren doen. Je kunt alleen het bericht toevoegen aan je verhaal. Maar je kunt ook tekst of een leuke sticker toevoegen om je story nog aantrekkelijker te maken om op te klikken. Een voorbeeld daarvan zie je op de afbeelding hieronder.

 

Instagram feed

Nu je weet waarom het belangrijk is om een Insta post met link in je story te zetten kun je er zelf mee aan de slag. Gebruik het stappenplan en je hebt hopelijk zonder problemen je foto op je story geplaatst. We krijgen nog een hoop vragen van mensen die er niet helemaal uitkomen. Hiervoor zetten wij nog een paar dingen op een rijtje om rekening mee te houden, zodat het hopelijk meteen lukt. Vragen mag natuurlijk altijd!

  • Je kan geen posts delen van iemand met een privé account of die de optie heeft uitgezet in de instellingen.
  • Staan je instellingen juist staan om posts te delen? Deze kan je vinden bij ‘instellingen’ > ‘Privacy’ > ‘verhaal’.
  • Is je app helemaal up to date? Zorg dat je de nieuwste versie hebt.
  • Mocht het nog niet lukken kan je altijd nog proberen om even te uitloggen en inloggen of de app verwijderen en weer te installeren.
  • Contact Instagram. 

Ben je benieuwd naar meer tips? Kijk dan op onze website. Of wil je een mooie Instagram feed voor je bedrijf maken die aanspreekt bij je doelgroep? Hier kunnen wij je bij helpen.