SEO van je images oftewel van de afbeeldingen op je website. Hierna images SEO genaamd. Waarom is het zo belangrijk, images SEO? Dat heeft meerdere redenen:
  1. Je kunt je pagina’s en website verbeteren in de ranking door images de juiste keywords mee te geven.
  2. Je images worden ook weergegeven in Google afbeeldingen of in de normale zoekresultaten.
 

Waarom vindt Google het überhaupt belangrijk dat er afbeeldingen op een pagina staan?

Een vraag die vaak gesteld wordt is: “Moet ik echt afbeeldingen op mijn website zetten?”. Ik heb geen idee welke ik moet gebruiken en geen tijd voor een photoshoot. Helaas is mijn antwoord dan toch altijd, Ja. En vooral omdat Google, maar ook je bezoekers het erg kunnen waarderen. Google vindt images op een website belangrijk omdat:

  • images zorgen dat je de tekst beter begrijp
  • ze maken de pagina aantrekkelijke
  • de bezoekers langer geïnteresseerd blijven in je content als er ook images in staan.

seo images

 

Wat voor afbeeldingen / images op je website zetten?

Liever niet alleen achtergrond afbeeldingen maar vooral gewone afbeeldingen. Normale afbeeldingen verduidelijken volgens Google namelijk de content.  Terwijl achtergrond afbeeldingen vaak als design element worden gebruikt. Daarom zijn deze voor Google minder belangrijk. Dus als je een background image gebruikt, kun je het beste ook altijd een normale afbeelding toevoegen.
 
Hoe weet ik of ik normale afbeeldingen of achtergrond afbeeldingen op mijn website heb staan? 
Als je op je rechtermuisknop klikt terwijl je op een image staat dan zie ‘save image as’ of ‘afbeelding opslaan’ als het een echte image is. Meestal in elk geval. Het kan zijn dat het stiekem toch een echte afbeelding is ook al kun je dit niet doen. Alleen is die check iets lastiger omdat je dit in de code moet bekijken. Dit is iets wat ik wel uitleg in mijn SEO cursus.
 

Extra fijn aan images SEO

Je afbeeldingen komen in de zoekresultaten terecht. Vooral bij webshops zie je eerst een rij met Google shopping, dan Google images / afbeeldingen boven de normale zoekresultaten.
images seo
Heel vaak als ik iets wil kopen, staat het niet bij de Google shopping en vind ik het bij de Google images eronder wel staan. Vooral als je nog doorklikt.
 
Als je nu overtuigd bent van het feit dat het verstandig is om ‘images SEO’ te op te pakken. Dan is het natuurlijk heel handig om te weten welke woorden je meegeeft aan de afbeeldingen. En ook op welke plekken je dit doet. Hoe je images SEO moet aanpakken wordt uitgelegd in de online SEO cursus.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

Images SEO
[instagram-feed]

This will close in 20 seconds