Voor je vindbaarheid is het belangrijk dat je beelden op je website gebruikt. Nu is het zo dat niet alle afbeeldingen ook daadwerkelijk als afbeeldingen worden gewaardeerd door Google. Namelijk als het een ‘html image tag’ is, dan ziet Google een afbeelding als waardevol. Vaak worden beelden in website tegenwoordig niet als html image tags ingevoegd maar als een achtergrond afbeelding.

Hoe zie je of je een HTML image tag gebruikt?

Om dit simpel te kunnen achterhalen ga je naar de pagina waarop de afbeelding staat waarvan je wilt weten of het een HTML image tag is of dat het een achtergrond afbeelding is. Klik vervolgens op je rechtermuisknop en dan op ‘View page source’ of ‘bekijk broncode’ (zie hieronder)

html image tag of achtergrond afbeelding

Zoek dan in de broncode (door bijv op Command/control + F te klikken) naar ‘img’.

html image tag wordpress seo

Je ziet in elk geval dat ik 12x een img gebruik. Als je zeker wilt weten dat het een html image tag is, dan moet je code er dus ongeveer zo uitzien:

<img src=”https://domeinnaam/link-naar-image/” > 

In elk geval beginnen met een bracket. Dat is dit < en eindigen met net zo een >. Dan weet je zeker dat het een html image-tag is.

Waarom waardeert Google ‘HTML image tags’ meer dan achtergrond afbeeldingen?

Achtergrond afbeeldingen ziet Google meer als design-items. ‘Echte afbeeldingen’ (met een html image tag) worden meer gewaardeerd omdat deze de bezoeker vaak meer helpen om de tekst te begrijpen. Zoals bijvoorbeeld de twee afbeeldingen die ik in deze post heb gezet. Deze zorgen ervoor dat je echt zelf ook aan de slag kunt.

Waar je vaak aan kunt zien of een beeld een achtergrond afbeelding is, is dat er tekst overheen staat. Meestal is het dan een achtergrond afbeelding. Deze afbeeldingen worden er met CSS (een code voor styling) ingezet en niet met een html image tag.

Wil je meer weten over SEO? Volg dan de gratis cursus!

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

Wil je SEO zelf doen maar geen idee waar je moet beginnen?

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. Op 21 maart is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

html image tag

This will close in 20 seconds