Een stagiair vinden kan voor veel bedrijven erg lastig zijn. Hoe kom je in contact met studenten die een stage zoeken? Een leuke manier om aan een stagiair te komen is via Instagram. Wil jij weten hoe je dit kunt aanpakken?

Stagiair vinden via Instagram

stagiair vinden via social mediaStudenten die op zoek zijn naar een stage hebben twee opties om aan een stage te komen. Ze mogen een bedrijf kiezen van een lijst van school, of ze kunnen er zelf een zoeken. Wanneer ze zelf op zoek gaan naar een stage kijken ze vaak op verschillende websites en op social media. Studenten zitten nu eenmaal veel op Instagram.

Het is daarom slim om op Instagram studenten te gaan volgen. Wanneer je hen gaat volgen klikken ze vaak door naar je profiel. Als ze door het kijken op je Instagram pagina geïnteresseerd worden in je bedrijf gaan ze vaak verder naar je website, want wie weet zoekt dat bedrijf wel een stagiair.

Van Instagram naar de website

Als de studenten jou als persoon of je bedrijf interessant vinden zullen ze door klikken naar je website. Ze zijn op zoek naar een stage dus hoe leuk zou het zijn als jouw bedrijf een stagiair nodig heeft. Het is daarom belangrijk dat je een pagina op je website maakt voor een stageplek. Vertel wat je de student kunt bieden, wat je zoekt in een stagiair en zet je contact gegevens erbij. Nu kan de student contact met je opnemen over de stageplek. Mooi meegenomen is natuurlijk als je pagina ook nog eens goed vindbaar is in Google.

Extra tips voor het vinden van een stagiair

Het is natuurlijk belangrijk dat je veel studenten gaat volgen op Instagram zodat ze op jouw Instagram pagina terecht komen. Wat handig is om te doen is een bericht op Instagram plaatsen over een stageplek. Zo weten ze meteen dat je op zoek bent naar een stagiair en zullen ze sneller geneigd zijn om naar je website te gaan.

Wil je de studenten nog beter bereiken? Dan zou je kunnen kiezen voor het maken van een advertentie op Instagram, dit is een betaald bericht wat vervolgens bij de doelgroep, in dit geval studenten, op hun tijdlijn verschijnt. Een erg effectieve manier om aan een stagiair te komen. Dit waren de belangrijkste tips voor het vinden van een leuke stagiair via Instagram.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.