Zelfs al heb je bijvoorbeeld een webshop en geen blog, loont het wel om alsnog blogs te schrijven. Want mensen kunnen via blogs makkelijk op je site terecht komen. Al helemaal als je in de Google Featured Snippets terecht komt. Maar, wat is dat? En hoe wordt je tekst zo’n Google Featured Snippet?

Wat is een Google Featured Snippet?

Misschien is het je de laatste tijd wel eens opgevallen wanneer je een vraag stelt in Google, dat je bovenaan de zoekresultaten een stukje tekst ziet staan met het antwoord. Dat is dus de Google Featured Snippet. Dat betekent dus dat al sta je op nummer één, je lang niet altijd meer bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Maar, dat betekent ook dat je zonder op nummer één te staan wel bovenaan kan komen. 

google featured snippet

Als jouw antwoord of korte samenvatting van een antwoord als Snippet verschijnt, is de kans er groot dat je meer organisch verkeer op je site krijgt. Dat zijn de bezoekers die via een zoekmachine bij je terecht komen.

Hoe vergroot ik mijn kansen op een Google Featured Snippet?

Aangezien de Google Featured Snippets steeds vaker worden ingezet biedt dit kansen voor mensen die nog niet op nummer één staan. Vooral op stemzoekopdrachten die mensen vaak via telefoon doen, komen steeds vaker Featured Snippets als resultaat. Maar, hoe maak je nou kans om in zo’n snippet terecht te komen? Het is het beste om posts die al in de top vijf zoekresultaten verschijnen te optimaliseren voor de Featured Snippet. Deze hebben namelijk de meeste kans om gekozen te worden. Welke posts dat zijn en op welke keywords ze goed scoren, kan je allemaal vinden in je Google Search Console.

Zorg er voor dat in je post de desbetreffende vraag simpel en helder beantwoord wordt. Het is belangrijk dat het voor Google duidelijk is wat precies het antwoord op de vraag is. Het kan daarom helpen om het format van die tekst aan te passen. Zorg bijvoorbeeld voor een heldere opsomming. Of zet de tekst in een aparte box van de rest van je tekst. Dan wordt deze sneller gekozen dan wanneer je het gewoon in de lange tekst verwerkt.

Featured Snippet (SERP) tip: Gebruik het woordje ‘Is’. Zoals je hierboven ook ziet wordt er een definitie gegeven waarin vaak het woordje ‘is’ voorkomt.  

Waarom moet ik dan blogs schrijven?

Zoals je al hebt kunnen lezen, loont het zelfs als webshophouder om blogspost te schrijven. Daar worden namelijk het vaakst Featured Snippets uitgehaald. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt voor biologische eetwaren, is het slim om blogspost te schrijven over alle vragen die bij biologische eetwaren komen kijken. Als je dit goed doet en ze linkt naar je webshoppagina, wordt je vanzelf een belangrijke speler op het gebied van antwoorden op vragen die gaan over biologische eetwaren. Als Google merkt dat jij veel relevante informatie hebt, kan het zomaar zijn dat je in de Google Featured Snippet terecht komt. En dat is dus eigenlijk nog beter dan de nummer één positie!

Samengevat betekent de Google Featured Snippet dus:

Een Google Featured Snippet is een uitgelicht stukje tekst bovenaan de zoekresultaten in Google. Het is het meest concrete antwoord op de vraag die aan Google wordt gesteld. De Google Featured Snippet bied je de mogelijkheid om boven de nummer één in de zoekresultaten terecht te komen.

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

Google Featured snippets