Volgens de Google Analytics meting gaat je site geweldig. Er komen veel bezoekers op je site en een groot aantal daarvan is ook nog eens een terugkerende bezoeker! Maar, klopt dit eigenlijk wel?

Eigen data in Google Analytics meting

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je alle data in de Google Analytics meting terugvindt? Dat betekent dus dat, wanneer je zonder filters werkt, ook je eigen data wordt meegenomen. Misschien dat die lading bezoekers én die terugkerende bezoeker niet helemaal kloppen. Het zou zomaar kunnen dat je dit zelf bent! Als je echt wil weten hoe veel bezoekers je trekt, wil je dit er niet bij hebben.

Wanneer een winkel hun aantal bezoekers telt, rekenen ze ook niet hun eigen personeel mee wanneer zijn de winkel binnen komen. Waarom zou jij dus wel jezelf meetellen op je site? Tijd om jezelf eruit te filteren.

Hoe filter je jezelf uit de Google Analytics meting

Gelukkig is het niet heel lastig om jezelf uit de Google Analytics meting te filteren. Als je de volgende stappen volgt, is het makkelijk te doen.

  • Ga naar de kolom met filters en maak een nieuw filter aan
  • Geef de filter een naam. Bijvoorbeeld ‘Eigen bezoek uitgesloten’
  • Bij het filtertype kies je voor ‘vooraf gedefinieerd
  • Vervolgens kies je in de dropdown menu’s die verschijnen: uitsluiten, verkeer van de IP-adressen, die gelijk zijn aan
  • De laatste stap is het invullen van je IP-adres. Weet je deze niet, kijk dan op deze site.

Als je al deze stappen hebt doorlopen heb je zojuist een filter gemaakt om jezelf uit de Google analytics meting te halen. Zodra je deze op actief zet, zie je dus het daadwerkelijke verkeer op je site. 

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

FILTER JEZELF UIT GOOGLE ANALYTICS METING