IGTV wordt steeds populairder. Het is eigenlijk een soort YouTube, maar dan op Instagram. Gebruikers kunnen een eigen kanaal aanmaken waar zij video’s op kunnen uploaden. Als je een account onder de 10k volgers hebt, dan kan je maximaal een video van 10 minuten uploaden. Heb je boven de 10k volgers, dan kan je maximaal een video van 60 minuten uploaden. Daarnaast wordt video steeds belangrijker omdat gebruikers liever kijken naar video dan naar foto’s. Instagram speelt hier goed op in doordat ze de functie IGTV hebben gepubliceerd. Het toffe is ook dat je je IGTV video kan toevoegen aan je feed. Deze moet wel minstens 1 minuut zijn. Stel je hebt een hele toffe IGTV gemaakt en die wil je graag delen in een blog post of op je website, maar je hebt geen idee hoe je dit doet? In deze blogpost leg ik stapsgewijs uit hoe je je IGTV video embed in een (WordPress) website. 

 

Stap 1: Ga naar je Instagram pagina op desktop

Je kan deze handeling alleen via je desktop doen. Ga naar je profiel en klik op het IGTV video icoontje.

STAP 2: GA NAAR DE GEWENSTE IGTV VIDEO

Ga naar de gewenste IGTV video die je op je website wilt hebben. Als je de gewenste IGTV video hebt geselecteerd klik je op de 3 puntjes rechtsboven.

STAP 3: KLIK OP ‘EMBED’

Je krijgt een scherm te zien met verschillende opties, klik vervolgens op ‘embed’. Er komt een scherm tevoorschijn met een code.

STAP 4: KOPIEER DE CODE

Klik op ‘copy embed code’.

Stap 5: Plak de code in het gewenste artikel

Plak de code bij ‘tekst’ in het gewenste artikel. Tada! Je IGTV staat erin. Heel simpel dus!
Maak jij al gebruik van de nieuwste Instagram functie? En wat vind je ervan? Laat het mij weten in de comments!

Zo eenvoudig is het! Bij het kopiëren krijg je nog de keuze of je de caption er bij wilt zetten of niet dus dat kan ook nog. Nu je weet hoe je een IGTV video embed in je (WordPress) website zet kun je er zelf mee aan de slag! Veel succes.

Wil je meer van deze handige tips zien? Kijk dan op onze marketing tips pagina.