Divi SEO: Is Divi goed voor SEO?

Een reden waarom ik het Divi theme gebruik is omdat je zelf kunt bepalen waar je tekst neerzet. Deze flexibiliteit is heel voordelig voor je SEO. Hieronder geef ik enkele voorbeelden van wat handig is om te doen met Divi voor SEO.

De voordelen van DIVI voor SEO

  1. Je kunt teksten boven je blog-overzicht of portfolio-overzicht zetten
  2. Je kunt teksten onder je blog-overzicht of portfolio-overzicht zetten
  3. Je kunt zelf je sidebar indelen hoe je wilt
  4. Alternatieve teksten van plaatjes blijven bestaan als je een afbeelding veranderd

 

1. Tekst boven blog/portfolio-overzicht voordeel DIVI SEO

Vaak bevat je blog- of portfolio overzicht niet heel veel tekst. Maar met het Divi theme kun je dit wel doen. En mijn WordPress portfolio pagina bewijst dat dit ook daadwerkelijk zorgt voor een hoge ranking in Google. Ik krijg minimaal 400 bezoekers per maand op deze pagina via Google.

divi seo

Ik heb mijn portfolio geoptimaliseerd voor Voorbeelden WordPress websites. Dit is dus ook wat ik in de paragraaf heb gezet bijvoorbeeld dikgedrukt in de eerste alinea.

 

2. Tekst onder je blog/portfolio-overzicht zetten

Hetzelfde wat je kunt doen boven je blog of portfolio overzicht, kun je ook doen onder je overzicht. Zorg ook hier voor een subtitel en een of twee kolommen met tekst. Zet hierin ook weer je keywords bijvoorbeeld dan ook in Italic of in een opsomming.

SEO for divi

3. Zelf je sidebar indelen met DIVI SEO

In het Divi (SEO) theme kun je zelf je sidebar indelen. En zelfs met blokken die op elke pagina zijn met elementen die overal hetzelfde zijn. Want je kunt sommige blokken ‘global’ maken. Als je ze ergens verandert, dan veranderen ze overal. Dit doe ik bijvoorbeeld voor mijn SEO cursus om bijv de datum te veranderen.

4. Alternatieve teksten van plaatjes

Als je de afbeeldings-modules van Divi gebruikt, dan kun je bij ‘Attributes’ de alternatieve tekst invullen. Het is fijn dat als je soms een afbeelding wilt veranderen dat je in elk geval de alternatieve tekst niet meer kunt vergeten, want die blijft staan. Dit alleen als je ook de Divi afbeelding module gebruikt. Want alternatieve teksten bij plaatjes zijn belangrijk voor (Divi) SEO.

Dit zijn een paar voordelen van Divi SEO voordelen. Zorg ervoor dat je natuurlijk zelf wel goed blijft optimaliseren.Ben je geinteresseerd in het Divi Thema, bekijk het eens hier.

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.