Hoe hoe je dat, bloggen voor geld? Er zijn heel veel verschillende manieren waarop je geld kan verdienen met een blog. In deze blog leg ik er een aantal uit. Het is aan jou om te kijken welke het beste bij jou past en werkt voor jou. Een eerste tip is om onderwerpen te gebruiken die populair zijn, met deze onderwerpen heb je de grootste kans geld te verdienen. Dat zijn reizen, beauty en fashion, make-up, gezondheid, klimaat en lifestyle.

Ten eerste is het handig om zelf een blog te starten en dan op bepaalde blogposts veel traffic te hebben. Er wordt wel eens gezegd dat er in totaal minimaal 20.000 bezoekers op je website moeten komen om geld te verdienen. Dit wordt gevraagd door ad-platforms waar je je bij aan kunt sluiten. Maar je kunt desondanks dingen doen om geld te verdienen voordat je dit aantal hebt bereikt.

Wel is het handig om een paar blogpost te hebben die behoorlijk veel traffic krijgen. Denk aan een paar 100 per maand. Je kunt dan beginnen met onderstaande methodes om te bloggen voor geld.

Bloggen voor geld als freelancer

Als je als freelancer gaat bloggen ga je bloggen voor geld voor andere websites en bedrijven. Een voorwaarde als blogger is vaak dat je de kennis hebt over SEO en dit goed kunt toepassen. Zo kun je ook laten zien na een paar maanden wat je blogs waard zijn aan traffic. Het is daarom fijn om ook te weten hoe je bijvoorbeeld een search console kunt verifiëren bij de klant als ze dit nog niet hebben. En vraag daar anders toegang tot. Als je nog nooit hebt geblogd, dan kun je het beste je services voor iemand even gratis aanbieden. Vraag dan ook toegang tot de statistieken zodat je weet of het werkt. Zorg ervoor dat je reviews verzameld van de websites /blogs waar je voor hebt geblogd om zo je portfolio op te bouwen.

Affiliate marketing

Met bloggen voor geld kun je starten door gebruik te maken van affiliate marketing. Dan promoot je een bepaald product of dienst in je blog. Als een bezoeker dan via jouw blog het product of dienst daadwerkelijk koopt, krijg je een commissie. Hoeveel je als commissie krijgt hangt af van het percentage dat je krijgt op de verkoopprijs van het product of de service.

Gesponsorde artikelen

Je kan op zoek gaan naar een bedrijf dat een leuk product of dienst aanbiedt en hiermee een samenwerking aangaan. Dan schrijf jij een blog over een bepaald product/dienst en krijg je een vergoeding voor het schrijven van de blog, het linkje en het bereik dat je biedt. Echter als je dit professioneel wilt doen dan kun je je het beste aanmelden bij een bureau die hierin bemiddelt. Dan heb je wel 20.000 bezoekers nodig per maand.

Bloggen voor geld: Hoe doe je dat?

Google Ads

Voor bloggers is Google Ads een bekende inkomstenbron. Zo levert een advertentie ongeveer 0,05 cent per klik op. Het is makkelijk te installeren voor je WordPress via Google AdSense. Om echt te bloggen voor geld met deze methode moet je echter wel behoorlijk wat traffic krijgen.

Online cursus ontwikkelen

Een succesvolle blogger ontwikkeld vaak ook een online cursus. Dit kan gaan over onderwerpen waar ze over bloggen maar ook over andere onderwerpen. Zo ben ik bijvoorbeeld begonnen met bloggen over zoekmachine optimalisatie en vervolgens ben ik ook mijn eigen online SEO cursus gestart. Deze cursus vul ik ook nog aan met persoonlijke adviezen over SEO maar sinds kort ook over Instagram.

 

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.