Door middel van blogs wordt jouw website beter vindbaar. Toch gebeurt het vaak dat je een blog schrijft en merkt dat je minder traffic krijgt dan verwacht. Hoe kun je een blog starten voor meer traffic. Er zijn een aantal dingen die je kan doen zodat je je blog kan optimaliseren voor betere resultaten. Door te starten met de volgende tips zal jouw blog voor meer traffic zorgen.

1. Maak een contentkalender of overzicht van onderwerpen

Met een contentkalender zie je wanneer, voor wie (doelgroep) en in welke vorm een item wordt geplaatst. Maak je een overzicht van onderwerpen zie je ook welke categorieën je vaak behandeld en zo kan je er voor kiezen iets anders te doen voor de afwisseling. Door middel van een contentkalender of een overzicht van onderwerpen heb je meer overzicht en structuur bij het bloggen.

2. Je blog starten met een goede titel voor meer traffic

De titel bedenken is vaak een van de moeilijkste dingen. Die bepaalt vooral of een blogpost wel of niet wordt gelezen en gevonden. Heb je geen aansprekende titel zullen lezers sneller jouw blog overslaan. Wat je kan toevoegen aan een goede titel is:

  • Titel in vorm van een vraag
  • Het woord ‘hoe’ in de titel
  • Plaats getallen in de titel
  • Voeg belangrijke zoekwoorden toe in de titel en tussenkopjes

De titel is ook belangrijk voor zoekmachines, want ook hier moet je titel goed zijn om vindbaar te zijn.

Blog starten voor meer traffic

3. Wees behulpzaam in je blogs

Met de instelling om je lezers hulp aan te bieden bouw je meestal een groter lezerspubliek op. Een blog starten waar je oplossingen geeft of nieuwe trends en ontwikkelingen beschrijft zorgen vaak voor meer traffic.

4. Specifieke zoekwoorden

Voor de SEO is het belangrijk dat je de juiste zoekwoorden gebruikt voor je blog. De goede zoekwoorden vind je bijvoorbeeld door zelf onderzoek te doen en een lijst met woorden te maken die passen bij de doelgroep. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de keywordplanner van Google Ads. Deze geeft aan welke zoekwoorden veel worden gebruikt en geeft andere suggesties.

Wil je meer weten over hoe je een blog kunt starten om meer traffic te krijgen? Volg de online SEO cursus waarbij veel tips worden gegeven over bloggen voor meer traffic.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.