De Google Keywordplanner is een populaire tool van Google waarmee je zelf zoekwoordonderzoek kunt doen. Veel mensen kennen deze tool, maar niet iedereen kan gebruik maken van de Google Keywordplanner. Je kunt dit namelijk alleen gebruiken als je onder andere een  actieve AdWordscampagne gebruikt. Doe je dit niet? Dan kun je gelukkig ook gebruik maken van enkele alternatieven zoekwoordplanners. Wij zetten er een paar alternatieven zoekwoordenplanner voor je op een rijtje.

SEMrush alternatieve keywordplanner 

Semrush is een autoriteit op het gebied van SEO. Ze hebben verschillende tools beschikbaar waarmee je handig onderzoek kunt doen bijvoorbeeld keyword onderzoek. Deze tool is een van de beste alternatieven voor de Google keywordplanner. Je kunt deze wel gratis gebruiken ondanks dat ze aangeven dat je je credit card moet opgeven. Ga dan weer terug naar het dashboard door linksboven te klikken. En navigeer weer naar de Magic keyword tool. Zo kun je even gratis onderzoek doen. In de gratis versie heb je helaas wel iets minder opties dan bij de betaalde versie.

Alternatieven zoekwoordplanner

Answer the public – een alternatieve zoekwoordplanner

De website Answer the public is vooral een website om te zien waar mensen naar zoeken op Google. Welke vragen over een bepaald onderwerp worden vaak gesteld? Welke zoekwoorden en suggesties worden vaak gebruikt? Op answer the public kom je erachter. Deze site als alternatief zoekwoordplanner geeft helaas niet de concurrentie op een bepaald zoekwoord aan en ook niet hoe vaak mensen op dat zoekwoord zoeken. Maar deze website kan je veel inspiratie geven als je niet weet waar je over moet schrijven. Je hebt een gratis versie en een betaalde versie waarvoor je je moet registreren. Wanneer je de gratis versie gebruikt kun je op 5 zoekwoorden per dag zoeken. Dit is een erg goede optie voor een alternatieven zoekwoordplanner.

Alternatieven zoekwoordplanner

KWfinder

Een andere site onder de alternatieven zoekwoordplanner is KWfinder. Dit is net als Answer the people een tool die gratis en betaald gebruikt kan worden. Bij de gratis versie kun je vijf zoektermen per dag zoeken, bij de betaalde versie heb je meer opties en kun je onbeperkt naar woorden zoeken. Als je KWfinder gebruikt kun je net als bij de Google keywordplanner zien hoevaak er op je zoekterm gezocht wordt en ook hoe duur de advertentiekosten zijn. Het beste aan deze alternatieven zoekwoordplanner is dat je de competitie kunt checken. Is er al veel over geschreven of niet nog? Super handig om te weten! Deze tool is gedetailleerder dan Answer the public, als je kiest voor de betaalde versie tenminste.

Alternatieven zoekwoordplanner

InstaKeywords

De derde van de alternatieven zoekwoordplanner die we willen laten zien is InstaKeywords. Dit is een tool die helemaal gratis te gebruiken is. De tool is erg makkelijk in gebruik en je krijgt honderden zoekwoord suggesties en keywords te zien. Verder krijg je ook te zien hoe vaak mensen lokaal en wereldwijd op je keyword zoeken en wat de advertentiekosten per klik zijn. Met deze tool kun je erg veel data zien, en dat de site zo makkelijk is in gebruik is ook een groot voordeel.

Nu je deze voorbeelden hebt gezien kun je gaan kijken welke zoekwoordplanner alternatieven het beste bij jou past. Wil je inspiratie op doen voor blog onderwerpen? Dan kun je het beste voor ‘Answer the people’ kiezen, maar wil je graag gedetailleerde resultaten en concurrentie kunnen zien? Dan kun je beter een van de twee andere zoekwoordplanners kiezen. Voor meer tips over SEO, WordPress of tips voor ondernemers kun je op onze website kijken onder het kopje ‘tips’.

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.