Cornerstone content is een must voor een goede ranking in Google. Hiermee kan je namelijk laten zie waar je voor staat en bied je informatie aan aan je klanten. Maar, wat betekent Yoast Cornerstone Content eigenlijk? En hoe maak je die? Yoast noemt het Corner Stone content maar je kunt het ook Pillar content noemen.

yoast cornerstone content

Wat is Yoast Cornerstone Content?

Cornerstone content is bijvoorbeeld een blogbericht of pagina en dit is belangrijkste (bericht of) pagina van je site. Deze pagina’s moeten het hoogste ranken in Google, want ze geven informatie waar je bedrijf voor staat en wat je precies doet. Deze artikelen zijn eigenlijk uitleg op belangrijke vragen waar jij antwoord op geeft. Dat antwoord is meestal niet alleen door middel van de blog, maar vaak ook doordat jij hun probleem oplost met een service die je verleend of product dat je verkoopt. Maar, door middel van die blog wordt je wel gevonden en dan kunnen mensen kiezen voor de verdere service.

In mijn geval is de Cornerstone Content onder andere de pagina met SEO tips, want daar wordt ik goed op gevonden. Maar, ook de producten/services, SEO cursussen, zijn Yoast Cornerstone Content. Dit zijn dus de dingen waar ik weet dat op gezocht wordt en waardoor mensen op mijn pagina komen. Vervolgens zorg ik er voor dat ze door kunnen klikken en zo langer op mijn site blijven. 

Hoe maak je cornerstone content?

De Cornerstone Content blogs zijn dus de berichten/pagina’s waar je het beste mee wilt ranken. Maar, hoe maak je die? Begin met het kiezen van de juiste keywords en maak daarbij een goed bericht of pagina. Heb je deze content al? Optimaliseer deze Yoast Cornerstone Content dan! Scheelt werk en je hebt al authority omdat je pagina al langer bestaat en dus al ergens in de zoekresultaten verschijnt. Vervolgens kan je sub-berichten schrijven die je onderwerpen nog iets verder uitwerken en die je weer linkt aan je Cornerstone bericht.

yoast cornerstone content

Nog een handig dingetje is de optie in de Yoast plug-in. Hier kan je namelijk extra nadruk leggen op Yoast Cornerstone Content door aan te geven dat een blog daarvoor gaat fungeren. Zo helpt de plug-in met je interne linking en weet Google dat het om een belangrijke pagina gaat.

 

SEO uitbesteden?

Wil je op keywords die belangrijk zijn voor jouw services en producten? Maak een afspraak voor een gratis intake om te kijken of dit iets voor jou is.