Als je website het heel goed doet en je zelfs bezoekers trekt uit het buitenland, dan wil je die natuurlijk wel tevreden houden. Dat doe je door ze een site te bieden in het Engels of helemaal in hun eigen taal. Je site meertalig maken is lastig en meestal meer iets voor gevorderde gebruikers. Gelukkig kan het wel gewoon in WordPress met de WordPress vertalen plug-in WPML.

Wat is WordPress vertalen met WPML?

De WordPress plug-in WPML staat voor WordPress Multilingual. Dat betekent dus dat je één site in meerdere talen kan weergeven. Ideaal natuurlijk, want je wilt niet voor iedere taal een hele nieuwe site opzetten. De plug-in voor WordPress vertalen is wel een betaalde, dus vandaar dat deze meestal beter aansluit bij gevorderde gebruikers. De meest basic variant van de vertaler kost je zo’n 25 euro bij aanschaf en vervolgens zo’n 18 euro per jaar. Dan heb je dus wel de meest basic variant, er zijn er drie oplopend in opties én prijs.

WPML geeft je de opties om pagina’s en posts in meerdere talen te laten zien. Je kan zelf kiezen welke pagina’s in welke talen te zien zijn. Dus niet al je content hoeft in meerdere talen beschikbaar te zijn. Je kan eenvoudig aanvinken welke site in welke taal beschikbaar moet zijn en er vervolgens een vertaler op los laten. Dat vertalen moet je dus nog wel zelf doen (of laten doen).

Voor- en nadelen van WPML

Zoals eerder al aangegeven is WPML een betaalde WordPress vertalen plug-in. Je moet er dus wat voor over hebben. Maar, het voordeel daaraan is dat betaalde plug-ins regelmatig geupdate worden in de toekomst en dat deze plug-in niet zomaar verdwijnt waardoor je alles kwijt kan raken. Bovendien heeft WPML naar mijn ervaring de minste conflicten met thema’s of andere plugins.

Vaak is het zo dat grote plug-ins je site een stuk trager kunnen maken Want hoe meer zware plug-ins je installeert, hoe trager je site wordt. Deze WPML WordPress vertalen plug-in is ook behoorlijk zwaar, maar niet de zwaarste van alle vertaalplugins.

Een pagina die in meerder talen bestaat, geeft de bezoeker een optie om tussen talen te switchen. En ze zien alleen de pagina’s die in de gekozen taal beschikbaar zijn. Als je producten op een webshop bijvoorbeeld niet naar Spanje worden verzonden, heeft het geen zijn om wel een Spaanse pagina van die producten aan te maken. Op die manier voorkom je teleurgestelde bezoekers.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

wordpress vertalen