Voordat je je WordPress website gaat updaten naar 3.5.2. is het belangrijk om 3 dingen te doen:

1. Backup al je mapjes met WordPress, styling en photo’s in je FTP-files (File Transfer Protocol).

Je kunt dit doen met bijvoorbeeld de FTP-manager Cyberduck.

Open Cyberduck >
Update WordPress 3.5.2. met cyberduckVul dan de ftp.domeinnaam.nl, poort 21, gebruikersnaam en wachtwoord in die je van je provider hebt gekregen.Als het de eerste keer is dat je inlogt klik je linksboven op nieuwe verbinding.

Eerst komt dan onderstaand scherm. Klik dan op Doorgaan en dan zie je de mapjes structuur.

Klik met je rechtermuisknop op het mapje public_html.  (Of als je deze niet hebt het bovenste mapje voor de zekerheid) >

Klik daarna op Download naar en kies een mapje waar je deze bestanden wilt plaatsen (bijvoorbeeld FTP_bureaubold_dec2011). Het downloaden neemt wel even wat tijd in beslag.

2. Backup je database.

Hiervoor kun je bijvoorbeeld de plugin ‘WP database backup’ downloaden.

Ga daarna in je Dashboard naar Tools > Backup

Dan kun je het naar je mail sturen of naar je computer backupen. Stel gelijk ook een Scheduled Backup in als je verder naar beneden doorscrollt. Laat deze eens per week naar je mail sturen.

Hiervoor kun je in Gmail bijvoorbeeld een filter instellen zodat deze mail direct in een mapje met Backups komt. De oude backups kun je dan verwijderen als je nieuwe ontvangt.

3. Deactiveer je plugins.

Sommige plugins werken niet met de nieuwe versie van WordPress 3.5.2. Omdat je dit vantevoren niet weet kun je beter alle plugins deactiveren voor je backupt en daarna 1 voor 1 weer aanzetten en kijken of alles nog werkt.

Aangezien WordPress 3.5.2. best veel veranderingen met zich meebrengt is het heel erg aan te raden om je plugins te deactiveren. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je dan niet meer in je wp-admin kan inloggen. Dan zul je alles weer moeten terugzetten.

Update naar WordPress 3.5.2. backup

Klik nadat je dit gedaan hebt op ‘Please update now’ boenin je WP-admin. En daarna op ‘Update now’ en WordPress 3.5.2. wordt automatisch ge-update.

Vergeet daarna niet ook nog even de plugin’s weer te activeren.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme