Hoe voeg je nou een link toe aan een pagina of een post? Dat is wat veel mensen mij vragen nadat ik hun website heb gemaakt. Ik heb het wel laten zien, maar het blijft toch niet hangen. Daarom nog even hieronder uitgelegd hoe je makkelijk (externe) links aan je pagina of post/bericht kunt toepassen.

 1. Selecteer het stukje tekst dat je wilt linken

  Dit doe je dus door met je muis naar het stukje tekst te gaan en dan een stukje te selecteren om daarvan een link te maken. Dit kan zijn ‘klik hier’ of bijvoorbeeld een hele zin.

 2. Kopieer de link waar je naartoe wilt linken

  Ga dus eerst echt naar de website of social media toe waarnaar je wilt linken. Dan kopieer je de link vanuit je browser balk.
  link toevoegen bericht pagina

 3. Klik op het ‘link’ -icoontje – het slotje

  link invoegen post pagina slotje icon
  Het slotje ziet eruit zoals hieronder aangegeven.

 4. (1) Plak je URL in de balk en (2) klik op het radartje

  invoegen externe link wordpress
  Plak dus de URL die je had gekopieerd in dit vakje (1) en klik vervolgens op het radartje om nog wat extra instellingen toe te passen.

 5. Vink ‘Open link in een nieuw tabblad’ aan & Bijwerken

  externe link wordpress invoegen
  Door de ‘Open link in een nieuw tabblad’ aan te vinken, zorg je ervoor dat de link in een nieuw tabblad opent. Dit is handig als je een externe link invoegt. Dan verdwijnen mensen niet direct van je site en kunnen ze terug naar het jouw tabje om weer verder te lezen op je site. Klik vervolgens op Bijwerken! 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.