Wanneer je een eigen website hebt is het super handig om te weten hoe je het lettertype kunt aanpassen. Het is belangrijk dat je website er goed uit ziet, het lettertype dat je op je site gebruikt speelt hierbij een grote rol. Wil je graag een ander lettertype gaan gebruiken of een mooi lettertype overnemen van een andere website? Dat gaan wij je uitleggen. Want een WordPress lettertype aanpassen, hoe doe je dat nu eigenlijk? 

 

Een lettertype overnemen van een andere site

Je ziet in een dag veel websites voorbij komen en daardoor natuurlijk ook verschillende lettertypes. Wanneer je een mooie lettertype ziet op een website wil je natuurlijk weten welke dit is. Hoe kun je hierachter komen? Je gaat met je muis op het lettertype wat je mooi vind staan en vervolgens klik je op je rechtermuisknop. Je ziet nu verschillende opties staan en klikt dan op de optie ‘inspect’. Als je hierop hebt geklikt zie je een scherm wat er ingewikkeld uit ziet maar dit valt ontzettend mee. Hieronder zie je het scherm wat je te zien krijgt.

Wordpress lettertype aanpassen

Als je het lettertype van het woord ‘tips’ op deze pagina wilt weten zie je dat tussen de tekentjes staan. Het is belangrijk dat je de regel met het woord dan selecteert in het rechter menu. Nu je dit hebt gedaan ga je in het onderste veld van boven naar beneden zoeken naar ‘font-family’. Dit betekend namelijk lettertypes. Hieronder zie je dat de regel ‘font-family’ geselecteerd is. Hiernaar moet je dus op zoek. Het lettertype van het woord ‘tips’ bestaat uit twee lettertypes. Namelijk: futura-pt en sans-serif. 

Wordpress lettertype aanpassen

WordPress lettertype aanpassen

Je bent er nu achter welk lettertype de website gebruikt en dit wil je nu gaan toepassen op je eigen WordPress website. Je kunt het beste eerst kijken of je het mooi vind. Je gaat dan naar je website en selecteert een deel van de tekst waarvan je het lettertype wilt aanpassen. Vervolgens klik je net als de stappen hierboven op ‘inspect’ en ga je weer op zoek naar ‘font-family’. Dan selecteer je het lettertype wat er op dit moment staat en je type op die plek het lettertype wat je mooi lijkt. Nu zie je dat het lettertype op je website verandert. Dit is niet definitief, want wanneer je de pagina opnieuw gaat laden zie je dat je normale lettertype weer verschijnt. Op deze manier kun je testen wat je wel of niet wilt.

 

Een WordPress lettertype aanpassen is ineens een stuk makkelijker geworden met de WordPress tips hierboven. Wanneer je deze stappen volgt zul je uitkomen bij een lettertype wat goed bij jou en je website past. Ben je zeker dat dit het lettertype is wat je wil doorvoeren op je website? Dan kun je aan de bouwer van je site vragen of dit lettertype kan worden aangepast op de website.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

wordpress kopjes verkleinen