Het is vaak een hele zoekactie om de fijnste WordPress Instagram plugin te vinden. Ik zal in elk geval hier delen welke plugin ik vaak gebruik en bij welke klanten zodat je ziet hoe het er uit kan komen te zien.

Voorbeelden van gebruik van deze WordPress Instagram plugin

Voor bijvoorbeeld Citymom.nl heb ik deze plugin gebruikt op de volle breedte. Het duurt soms eventjes voordat hij geladen is, dus het is beter om de plugin niet bovenaan je pagina te laten laden. Dat is niet zo goed voor de gebruikers ervaring.

wordpress instagram plugin

Wat bovendien ook erg handig is, is dat je geen enorme wizkid hoeft te zijn om deze plugin een beetje mooi in je website te zetten.
Er zijn meerdere manieren om deze in te stellen. Ook bij Granny’s finest zie je de Instagram feed plugin voor WordPress maar dan in 4 kolommen. Je kunt dus zelf de kolommen kiezen.

wordpress instagram plugin

Deze WordPress instagram plugin heet ‘Instagram feed’ van Smash Balloon.

Geen WordPress Instagram plugin maar een iframe. Waarom?

Voor een andere website van Misjab.nl heb ik geen WordPress Instagram plugin gebruikt maar een iframe via snapwidget.com. Deze is geplaatst in de sidebar. Waarom ik hier geen plugin heb gebruikt is omdat ik op dat moment ook geen goede plugins vond en omdat zij al teveel plugins gebruikte. Het is soms beter om minder plugins in de je website te hebben, dan laadt je site sneller.

instagram feed sidebar wordpress iframe

Je kunt dus kiezen of je voor je Instagram feed een plugin gebruikt in WordPress of dat je liever werkt met een iframe. Een iframe is eigenlijk een stukje van een andere website die je neemt en in jouw website integreert. Ook met dit iframe kun je instellen hoeveel kolommen je wilt maken. Je kunt de Instagram feed op hun website customizen.

 

 

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme