Je hebt een foto die je in je WordPress site wil zetten. Je bewerkt de foto en hij is top kwaliteit. Je zet de foto in je WordPress site en hij is onscherp, wazig en korrelig. De foto hoort gewoon goede kwaliteit te zijn!
Geen zorgen in deze blog leg ik stap voor stap uit hoe je een WordPress foto van onscherp, wazig of korrelig naar scherp kan krijgen.

 

Stap 1: Foto in WordPress zetten

Deze stap weten de meeste al te zetten, maar zo niet is het altijd fijn om deze stap nog even door te nemen. Om een foto toe te voegen (in dit geval in blog vorm) ga je naar media toevoegen. Je kan vervolgens in het scherm wat naar boven komt een foto aanklikken of je voegt een bestand toe.
Extra tip: Kijk bij het toevoegen van een foto ook naar de grootte van het bestand. Je wil niet een te zware foto want dan laadt de pagina erg langzaam.

 

Stap 2: formaat aanpassen voor het toevoegen

Wat vaak het probleem is met onscherpe, wazige of korrelige foto’s is het formaat. Bij het invoegen van de foto kan je aan de rechter kant als helemaal onderaan, bij weergave-instellingen bijlagen, voor een ander formaat kiezen. Om de beste kwaliteit te krijgen kan je klikken op volledige grootte.

wordpress foto onscherp

 

Stap 3: formaat aanpassen na het toevoegen

Om het formaat aan te passen als de foto al toe is gevoegd, ga je op de afbeelding staan tot de opties naar voren komen die je op de eerste afbeelding hieronder te zien zijn. Vervolgens klik je op het potloodje. Nu krijg je weer allemaal opties te zien net als op het scherm bij het toevoegen van de afbeelding. Hier kan je weer voor verschillende groottes kiezen. Weer kan je hier het beste kiezen voor volledige grootte.

wordpress foto onscherp

wordpress foto onscherp

Nu weet je hoe je er voor kan zorgen dat een  WordPress foto niet onscherp, wazig of korrelig wordt.
Wil je meer weten over hoe je bijvoorbeeld je foto kan croppen en het bestand kleiner kan maken? Lees dan deze blog!

Succes!

 

 

 

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. Op 21 maart is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds