Je kent het misschien wel. Je hebt eindelijk de perfecte foto voor je blogpost gevonden, alleen de maten van de afbeelding zijn helemaal verkeerd. Of je hebt eindelijk de ideale productfoto gemaakt, maar er staat net iets op de foto wat er niet op hoort te staan. De oplossing hiervoor is eenvoudig: croppen. Maar hoe kan je een afbeelding kleiner maken zonder Photoshop? Dat kan gemakkelijk met de volgende online cropping tools.

Cropping tools

Online zijn er diverse cropping tools beschikbaar die je kunt gebruiken om een foto te verkleinen. Een hiervan is Canva. Hier is hoe je jouw perfecte afbeelding kunt verkleinen met Canva. Klik op ‘search designs, templates, and more’. Hier kan je onderaan kiezen voor ‘costum dimensions’. Voer hier de afmetingen in waarnaar je de foto wilt veranderen. Upload je foto, zet deze goed neer. Nu is het alleen nog een kwestie van opslaan en uploaden naar jouw website of social media platform.

online cropping tools

Online afbeelding verkleinen

Een andere manier om je foto te verkleinen op een makkelijke manier is via een gratis service van Adobe, genaamd Photoshop Express. Je hoeft hiervoor ook geen account te hebben.

Geen zorgen, je hoeft hiervoor geen expert te zijn op het gebied van Photoshopt het werkt heel makkelijk en in drie stappen heb jij je foto gecropt.

  1. Upload de afbeelding die je wilt croppen.
  2. Crop de afbeelding. Je kunt ze ook draaien en spiegelen of een template toevoegen.
  3. Sla je foto op. Nu is deze klaar om te delen.

 online afbeelding verkleinen

Dit zijn twee makkelijke manieren om gebruikt te maken van betrouwbare online cropping tools. Binnen enkele minuten heb jij jouw afbeelding verkleint en is deze klaar om te delen op je website, social media of op je blog. En het beste is, deze diensten zijn helemaal gratis te gebruiken en je hoeft er niets voor te downloaden.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.