Nadat ik mijn website heb vernieuwd, had ik nog geen WordPress anti spam plug-in. Gedeeltelijk om zo clean mogelijk te beginnen en te kijken hoe dat zou gaan. Dat heb ik geweten, nog geen week verder of de spam kwam dagelijks met grote getale binnen.
 

De WordPress anti spam maatregelen die ik trof waren:

  1. Akismet aanzetten met een key. Lees hier hoe je dit makkelijk kunt doen zonder teveel kosten.
  2. Een  WordPress anti-spam (No Captcha) op je reactie formulieren zetten. (beste WordPress anti spam plguin voor mij)
 

Wat is een Captcha?

Een Captcha (Completely Automated Public Turingtest to tell computers and humans apart) is een test die op een formulier wordt gebruikt om te bepalen een gebruiker een robot is of een mens.

WordPress Anti spam Captcha plugins

Voor de Captcha heb ik in het verleden al verschillende geprobeerd zoals de math Captcha (sommetjes maken) maar deze anti spam captcha plugin werkte uiteindelijk niet goed in combinatie met een andere plug-in. Daarna heb ik No Captcha geprobeerd maar mijn key werkte niet op de een of andere manier en ook nog een paar andere, zonder veel succes. De juiste Anti Spam Captcha plug-in voor WordPress vinden is dus niet het makkelijkste wat je kunt bedenken.
 

WordPress Anti-spam No Captha plugin

Uiteindelijk heb ik er nu sinds een paar weken de Spam Protection by CleanTalk plug-in in en deze lijkt het goed te doen.
 
Nadeel: Deze plugin is niet gratis, na zo’n 2 weken krijg je een mailtje dat je proefperiode is afgelopen en betaal je 8 dollar per jaar (voor mij is dat het dubbel en dwars waard).
wordpress-anti-spam-captcha-no
Voordeel: Er is geen spam meer binnengekomen sindsdien en je krijgt ook een rapport met wat er tegen is gehouden. Dat voelt ook altijd wel lekker effectief.
 
Hiermee is de spam op mijn website in elk geval verholpen.
 
Wil je nog rigoureuzer aan de slag omdat bij jou de spam nog steeds terugkomt?
Dan zul je de reageerder eerst kunnen forceren om in te loggen voordat ze kunnen reageren of je reactiemogelijkheid op al je blogs uitzetten.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

wordpress anti spam captcha

Beste WordPress Anti-spam plugin

SEO stappenplan voor jouw site

cursus_seo_wordpress_website_amsterdam

Niet overweldigd worden met wat je allemaal wel niet zou moeten, maar in simpele stappen tot een duurzaam beter resultaat in de zoekmachines.

This will close in 20 seconds