Tijdens de WordPress cursus die ik geef, worden mensen vaak blij van nieuwe weetjes als WordPress al een beetje kennen. De cursisten vroegen bijvoorbeeld naar het aanpassen van de ruimte tussen de afbeelding en de tekst.

Ruimte rondom de afbeelding maken

Wanneer je een plaatje plaatst en bijvoorbeeld links uitlijnt komt deze standaard direct op de tekst te zitten.*

Wanneer je meer ruimte naast je plaatje direct tegen de tekst aanstaat, kun je dit veranderen door op het plaatje te klikken en dan op het linker icoontje dat verschijnt, “Het landschapje”.

 

 

 

Je krijgt dan een pop-up met verschillende kenmerken van het plaatje die je hier ook kunt veranderen zoals de Title en de Alternatieve tekst.

Voor het veranderen van de ruimte tussen het beeld en de tekst moet je echter naar het 2e tabje gaan: “Advanced Settings” bovenaan de pop-up.

 

 

 

 

WordPress advanced settings afbeeldingAls je bij de “Advanced Settings”, onderaan bij “Horizontal space” bijvoorbeeld “5” invult, betekent dit dat er 5 pixels ruimte aan de linker en de rechterkant van het plaatje ontstaat.

 

Echter wil je vaak niet dat er aan de linkerkant van het plaatje ook ruimte komt. Daarom is het dan goed om [margin-left: 5px;] te verwijderen uit het blokje code waarvoor Styles staat.

(zie  afbeelding)

 

 

afbeelding WordPress ruimte om beeld

 

 

 

 

 

*Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, want dit hangt  af van je WordPress thema, je plugins en het ontwerp.

 

———————-

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme