Als je je website eigenlijk niet meer gebruikt of liever een nieuwe aanmaakt, kan je misschien je website verwijderen. Een website die toch niet meer wordt gebruikt of up-to-date wordt gehouden, is voor de bezoeker niet nuttig. Maar zo simpel als de pagina gewoon verwijderen, is het toch ook niet.

Waarom kan je niet gewoon een website verwijderen?

Het zou natuurlijk te makkelijk zijn als je je site gewoon met een simpele klik op de ‘delete’-knop zou kunnen verwijderen. Dat kan je wel doen, maar dan ben je eigenlijk nog niet klaar. Met het je website verwijderen, heb je nog niet je pagina uit bijvoorbeeld de zoekresultaten verwijderd, of uit links op andere pagina’s. Je verwijderde site bestaat nog steeds als klikbare link op verschillende plekken zonder resultaat als er op geklikt wordt. Dat is zonde van alle waarde die jouw website in de tijd heeft gekregen van Google. Bijvoorbeeld als je met jouw website op [jongeren coaching amsterdam] op positie nummer 3 staat, dan is het fijn als je daar iets mee kunt doen om dit door te geven aan een andere website. Een website van een bevriende jongerencoach, als goede favor of je wilt gewoon een heel nieuwe website maken op een nieuwe domein maar je bent nog steeds jongerencoach. Dan is het helemaal verstandig om jouw site door te sturen naar je nieuwe site. Daarom moet je nog wat extra’s doen voor je je verwijderde site achter je kan laten.

 

301-redirect aanmaken na website verwijderen

Wat je nog moet doen voor je je website als verwijderd kan beschouwen, is een 301-redirect aanmaken. Anders stuiten de personen die jou nog ergens vinden in de zoekresultaten op 404-fout-pagina’s. Dit is een landingspagina waar je opkomt als je op een link klikt die niet meer bestaat.

Via een 301-redirect wordt de oude link doorgestuurd naar een nieuwe, wel bestaande pagina. Die 301-redirect kan je eigenlijk zien als een soort verhuisbericht. “Deze pagina bestaat niet meer, maar hier kan je me nu vinden.” Beter nog dan een redirect voor je hele domeinnaam maken, is eigenlijk om het voor alle bestaande pagina’s op je te verwijderen website te maken. Dat is wel even werk, maar ook eigenlijk wel nodig. Want, je kan je website verwijderen maar, die pagina’s blijven anders bestaan zonder resultaat als er op geklikt wordt. Maak daarom het liefst per pagina een 301-redirect aan, zodat je ten alle tijden de bezoeker alsnog een prettige ervaring geeft. Je moet dat dan ongeveer een half jaar laten staan, dan weet je zeker dat Google jouw 301-redirects, permanente verwijzingen, goed heeft doorgevoerd in zijn index. Daarna kun je jouw website verwijderen. Hoe je die 301-redirect maakt als je een pagina / website verwijderd, dat lees je hier!

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme

website verwijderen

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.