Hoor je het woord ‘leads’ zingen maar heb je geen idee wat ermee wordt bedoeld? Het begrip Leads is eigenlijk vrij algemeen. Sommigen denken bij het woord leads direct aan e-mail adressen. Maar oorspronkelijk waren leads adres gegevens of telefoonnummers.

Een lead is eigenlijk een ingang om iemand te kunnen benaderen voor je sales. Dit bestaat uit contactgegevens zoals e-mail, telefoonnummer of adresgegevens.

Zijn je volgers op Instagram ook leads

Je kunt je volgers wel bereiken maar we scharen deze in de marketing wereld vaak niet onder leads. Of behoorlijk koude leads dan. Het is namelijk niet zo makkelijk om al je volgers in 1x een berichtje te sturen. Automatische DM’s zorgen er vaak voor dat je als een spam account te boek komt te staan en dat kan je een slechte reputatie opleveren waardoor je content minder vaak wordt getoond voor je volgers.

wat zijn leads warme leads

Wat zijn warme leads

Warme leads Zijn leads waarmee je al een band hebt opgebouwd. Ze zijn al een beetje klaar om te kopen omdat ze echt weten wie je bent.

Voorbeelden van warme leads zijn mensen die in een live sessie bij jou aanwezig waren. Of ze hebben al iets bij je afgenomen, ze zijn al klant. Ze kunnen ook al eens contact met je hebben apgenomen.

Hoe warmer, hoe beter

Het is van belang dat je je leads echt warm gaat maken. Je kunt dit doen door iets kleins aan te bieden waardoor ze weten dat jij veel kennis in huis hebt. Ze krijgen vertrouwen in wat jij doet.

Ik heb in het verleden bijna maandelijks een SEO cursus gegeven met een aantal mensen tussen de 8-30 per cursus. Op die manier zijn mijn leads, als ze via Google kwamen, direct warm geworden. Ze komen daarna op een aparte mailinglijst of met een aparte tag op de algemene lijst.

Er zijn ook deelnemers van mijn gratis online cursus op een lijst gekomen. Zij zijn minder warm. Sommige mensen komen namelijk alleen op gratis af. Dit is dus veel minder warm.

Echt koud zijn mensen die nog nooit van je gehoord hebben. Nog niks van je gezien. Desondanks kun je deze mensen geleidelijk omvormen naar warme leads. Denk aan een kleine cursus waarvoor je een beetje moet betalen of iets dat je ‘live’ geeft.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.