Wat zijn backlinks?

Wat zijn backlinks en wat doen ze?

Backlinks zijn linkjes die van een andere website naar jouw website verwijzen. Eigenlijk maak jij backlinks aan voor anderen als je naar hen verwijst in je content.

Hoe helpen backlinks mijn website?

Google ziet het als iets positiefs als websites naar elkaar linken. Hoe meer relevante backlinks je hebt, hoe beter Google jou beoordeelt. Door deze goede beoordeling plaatst Google jou hoger in de zoekmachine en dit zorgt er weer voor dat jij beter vindbaar bent met jouw website.

Relevante plekken voor backlinks.

Om jouw website zo hoog mogelijk in de Google zoekresultaten te krijgen zijn er bepaalde websites die hiervoor het beste werken. Websites van de overheid of websites van instanties met veel autoriteit zijn hier het meest geschikt voor. Websites met autoriteit zijn bijvoorbeeld websites die al heel lang bestaan, onderwijsinstellingen zoals een universiteit, of websites van grote magazines en blogs.

Ook zijn er websites waarbij je je eigen link kan aanleveren. Intrastart is zo een website. Op deze website kan je je eigen link aanmelden en vragen of zij hem willen plaatsen, in ruil voor het maken van een backlink van hen op jouw eigen website.

  wat-zijn-backlinks

  Zo zie je de backlinks van jouw concurrenten.

  Er zijn trucjes om erachter te komen op welke websites jouw concurrenten worden genoemd. Zo bestaat de website Ranks. Met deze website zie je in een paar simpele stappen welke backlinks jouw concurrent heeft. Ik loop je graag door deze stappen heen.
  • Open de website Ranks.nl.
  • Maak een account aan (met een gratis account kun je 10 analyses per maand doen).
  • Klik op ‘page analyzer’.
  • Vul de URL in van jouw concurrent en klik op ‘GO’.
  • Klik op ‘links in’.
  • De backlinks komen tevoorschijn.

   

  Zo eenzelfde website om de backlinks te vinden is Backlinkwatch. Deze website ziet er een beetje uit als spam maar werkt net zo goed. Op deze website kun je ook de link van de website van jouw concurrent invoeren. (Let erop dat je de hele link kopieert, inclusief https.) De website laadt dan alle websites in waarop jouw concurrent wordt genoemd. Zorg er wel voor dat je rustig kijkt en klikt want er zijn nog wel eens pop-ups waar je op mis kan klikken.

  Hoe maak je een goede backlink?

  Een backlink maken is eigenlijk heel simpel. In dit stappenplan leg ik je uit hoe het moet.

  1. Kopieer de link van de website waarnaar toe je wilt linken.
  2. Selecteer een aantal woorden die relevant zijn en waar jij een link van wilt maken.
  3. Klik op de rechtermuisknop.
  4. Nu komt er een optie zoals ‘hyperlink’ of ‘link toevoegen’.
  5. Plak de gekopieerde link.
  6. Sla het op.

   seo

   Hi, ik ben Marjet,

   Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche die bij hen past.

   SEO link