Op deze site kan je allerlei basistips lezen over SEO en als je wil kan je persoonlijk SEO advies krijgen. Maar, wat is SEO eigenlijk? Wat houdt het in? En wat kan het voor jouw site doen?

Wat betekent en wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, of zoekmachine optimalisatie. SEO is een aantal technieken toepassen die er voor zorgen dat je beter scoort in de zoekresultaten van Google. Daarmee wordt bedoelt dat je hoog komt te staan in de zoekresultaten wanneer je iets opzoekt in Google. Hoe beter je SEO, hoe hoger je ranking, hoe beter je vindbaar bent. En vindbaar zijn is erg belangrijk op het internet omdat je zo meer bezoekers trekt.

Wat houdt SEO in?

Zoals eerder al gezegd: wat is SEO? >> zoekmachine optimalisatie is een aantal technieken toepassen die je vindbaarheid bevorderen. Dat betekent dat je rekening moet houden met bepaalde factoren en je content aan bepaalde (zachte) eisen moet aanpassen. Deze aanpassingen doe je zodat Google je pagina goed waardeert en je hoger in de zoekresultaten zal plaatsen. Die technieken zijn bijvoorbeeld: keywords gebruiken, linken naar pagina’s of bold & italic gebruiken. Maar ook een goed leesbare pagina hoort daarbij. Want, veel factoren spelen mee voor de waardering van Google. Maar, ook zijn er onderdelen die Google niet zo zeer meeneemt in zijn ranking, maar die wel je bezoekersaantallen vergroot. En een pagina die veel bezocht wordt, vindt Google ook positief.

Veel aspecten van SEO heb je dus zelf in de hand en kan je aanpassen naar hoe Google dat wil. Anderzijds moet je ook rekening houden met wat je bezoeker graag zou zien en hoe je hem of haar het beste helpt. Want een veel bezochte pagina met terugkerende bezoekers is zeker zo belangrijk in de ranking.

wat is seo

Wat kan SEO voor jouw site doen?

SEO kan er voor zorgen:

  • Dat je hoger in de zoekresultaten staat (doordat je het antwoord weet op: Wat is seo?).
  • Dat zorgt er automatisch voor dat er sneller en meer bezoekers op je pagina terecht komen.
  • En dat zorgt er weer voor dat je pagina nog beter wordt gewaardeerd.

Een vicieuze cirkel dus! Nu je het antwoord weet op de vraag:’ Wat is seo?’ Kun je aan de slag met deze SEO tips en/of volg de gratis cursus.

Je kunt altijd eerst advies inwinnen bij de SEO specialist Marjet.

zelf seo doen? Waar begin je.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

wat is seo