SEO heeft alles te maken met je vindbaarheid in een zoekmachine. Sterker nog, SEO is vertaald zoekmachine optimalisatie. Voordat je je site kan optimaliseren, is het wel handig om te weten wat dat nou precies is: wat is een zoekmachine?

Soorten zoekmachines

Een zoekmachine is eigenlijk gewoon een website waarop je informatie op het internet kan vinden. De meest bekende én meest gebruikte zoekmachine is Google. Maar, er zijn er nog veel meer. Zo heb je bijvoorbeeld ook Bing of Yahoo. De SEO tips die je vindt op deze site zijn gericht op de optimalisatie van je site voor Google. Simpelweg omdat Google het meeste wordt gebruikt (door de Nederlandse zoekers) en het daarom het meeste oplevert om daar je site op aan te passen. Tot op de dag van vandaag krijgt Google dagelijks miljoenen nieuwe zoekopdrachten. Het is natuurlijk ideaal als jouw site ergens tussen de resultaten verschijnt.

Wat doet een zoekmachine?

De basis van een zoekmachine werkt simpel. Je typt een term in de zoekbalk en vervolgens laat de site alle gevonden resultaten zien die matchen met jouw zoekterm. Het is een hele handige manier om in een erg korte tijd heel veel informatie te krijgen. En voor bijna iedere zoekterm is er wel een passend resultaat.

Als je zelf een site hebt is een zoekmachine ook van groot belang. Het is namelijk een manier om meer bekendheid te krijgen en dus meer bezoekers te trekken. Want, de meest voor de hand liggende manier om je site aan de man te brengen, is als deze als resultaat in de zoekmachine verschijnt. Wil je hoog in de resultaten verschijnen? Dan moet je op SEO letten. Voor tips hoe je hoog in de zoekmachines moet komen, kan je naar de SEO cursus komen of deze SEO tips lezen.

Wil je SEO zelf doen maar geen idee waar je moet beginnen?

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.

This will close in 20 seconds