Ik krijg wel eens de vraag waarom SEO goed kan werken in combinatie met Instagram. SEO kan namelijk een hele goede marketing-tool zijn. Ben jij benieuwd waarom SEO goed samen werkt met Instagram? Wij gaan je alles vertellen over deze fijne marketing-combinatie. 

Waarom SEO goed samen werkt met Instagram

Ik, Marjet, werd gebeld door Puck. Zij had het probleem dat ze haar website-taal had veranderd van Nederlands naar Engels. En nu was ze opeens niet meer vindbaar. Ze was gaan Googlen hoe ze dit kon verhelpen en kwam bij een van mijn blogs uit over Taal & SEO. Terwijl ze de blog las, herkende ze mij doordat ze mij ook volgde op Instagram. Dit gaf de doorslag van het vertrouwen om contact met mij op te nemen voor advies. 

Waarom SEO

Dit is een goed voorbeeld waarom SEO zo goed samen gaat met Instagram. Als mensen een vraag opzoeken op Google en jij komt hoog in Google met het antwoord dan is de kans groot dat ze op het linkje naar jouw website klikken. Als je ook een groot bereik hebt op Instagram is de kans groot dat ze je herkennen, zoals in het geval van Puck. Dit zorgt voor vertrouwen.

Waarom SEO en Instagram voor vertrouwen zorgt

Zoals je in het voorbeeldje met Puck kon lezen gaan SEO en Instagram hand in hand. Heb je veel volgers op Instagram? Dan heb je een goede voorsprong op je concurrentie. Als mijn volgers bijvoorbeeld een vraag hebben over SEO en ze gaan naar het antwoord zoeken in Google komen ze vaak mijn website tegen. Ik heb mijn website namelijk goed geoptimaliseerd waardoor ik vaak bovenaan kom te staan. 

Waarom SEO

Als mensen vervolgens op mijn website klikken herkennen ze Minimalist Marketing, of mij zelf van Instagram. Dit zorgt voor vertrouwen en vertrouwen vanuit klanten is erg goed. Klanten zullen namelijk sneller contact opnemen met iemand die ze al langere tijd volgen dan iemand die ze net tegenkomen op Google.

Hoe kun je zelf SEO en Instagram toepassen?

Wil jij ook dat klanten vertrouwen in je hebben en sneller contact met je opnemen? Dan is het belangrijk om te zorgen dat je veel volgers hebt op je Instagram account. Dit kun je doen door een mooie Instagram feed te maken, en handige informatie of persoonlijke verhalen te delen. Zorg dat je doelgroep jou gaat volgen, zij zijn namelijk degene die op je website terecht gaan komen. En je website? Die moet je natuurlijk goed gaan optimaliseren zodat je bovenaan de zoekresultaten in Google komt te staan. Nu is de vraag waarom SEO goed samen werkt met Instagram beantwoord. Voor meer SEO-tips kun je kijken op onze website.

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jij verdient het om op een simpele manier je marketing te doen. Dat begint allemaal bij iets wat al van nature goed werkt. Vanuit jouw unieke kracht, opdrachten of cliënten krijgen. Daar werken we aan tijdens de SEO cursus. In april is de SEO cursus in Hilversum en in mei is de volgende live SEO cursus in Amsterdam.