Waarom opruimen van je site belangrijk is

Het opruimen van je pagina is belangrijk. De manier waarop je dit doet, is misschien nog wel belangrijker. Want, je kan niet zomaar pagina’s verwijderen, maar het is wel goed voor je site als je zo nu en dan een grote schoonmaak houdt.

Het belang van opruimen

Als je website al een hele tijd bestaat, zal je zien dat je steeds meer pagina’s hebt. Dat hoeft niet erg te zijn, maar vaak zijn een aantal van deze pagina’s niet echt meer relevant voor je site. Het liefst wil je ze dan weg hebben, want deze onbelangrijke pagina’s kunnen vervelend zijn voor je bezoeker. Niet alleen omdat zij misschien op een pagina komen die niet meer relevant is voor ze, maar ook omdat te veel pagina’s je site trager kan maken. Als je bezoeker niet geholpen wordt door je site, gaat dit ten koste van je ranking. Maar ook wanneer het te lang duurt voor je site om te laden, raak je bezoekers kwijt. Het opruimen zorgt er dan ook voor dat je site een stuk sneller zal werken.

Opruimen van je website is goed omdat:

  • Je bezoeker een gestructureerder geheel ziet
  • Google houdt van een gestructureerde opgeruimde websites
  • Je meer focus krijgt in je business
  • Je website minder zwaar wordt en sneller zal laden

 

Hoe ruim je dan op?

In een eerder blog lees je alle tips over hoe je het beste pagina’s kan opruimen of verwijderen. Dit kan je namelijk niet simpelweg doen door de pagina te deleten. Soms kan je een pagina herschrijven en is verwijderen dus niet nodig. Iedere pagina herschrijven lost alleen je probleem van te veel pagina’s niet op. Daarom moet je er soms voor kiezen om pagina’s helemaal op te ruimen. Je website opruimen en content weggooien, doe je het beste door een 301 redirect aan te maken.

Wanneer je klaar bent met opruimen zul je zien dat je site een stuk sneller werkt en een stuk overzichtelijker is voor je bezoeker. Jij blij en je bezoeker blij. Opgeruimd staat netjes!

Opruimen van je website is een van de SEO tips die ik vaak geef maar helaas niet de meest makkelijke. Kijk voor wat meer eenvoudige en snelle tips op mijn SEO tips pagina.

Become a Code Goddess

seo

Hi, ik ben Marjet,

Jouw gids in het vinden van een perfecte niche. Met mijn achtergrond als bedrijfskundige, marketingstrateeg, SEO- en niche-expert, zie ik moeiteloos waar jouw kansen liggen. 🎯 Ik zorg ervoor dat je niet aanmoddert met halfslachtige strategieën, maar recht op je doel afgaat. Al meer dan 500 mensen geholpen aan een niche & expertise die bij hen past.

Goed WordPress Thema voor SEO & super handig

Divi theme